323    5    2  

Rette opp boligbyggerens arbeid uten at det får konsekvenser...

 5     1
Hei
Vi har bygd hus hos Boligmakeriet. Her er det gjort så mange feil og slett arbeid (har nå over 40 punkter som vi vil at de skal rette opp). De vil bare rette 3 av disse feilene. 

En av feilene er at de har lagt terrassebordene helt inntil hverandre. Disse terrassebordene hadde ligget ute til tørk i mange mnd før de ble montert. Nå har alle bordene svellet inn i hverandre og det er badebasseng hver gang det regner. I tillegg så er det helling inn mot huset. 

Kan jeg fjerne et terrassebord uten at jeg "blander" meg inn i deres arbeid (de vil jo ikke gjøre noe med det, og hevder at plankene skal krympe) og at dette er noe Boligmakeriets advokater evnt. kan ta tak i om det går så langt? Terrassebordene ble lagt i juni. Nå har de svellet i kantene så alle er konkave med opp til 5-6 mm høydeforskjell fra kanten ned i gropa. 
Jeg løsnet skruene i et par bord, men de sitter så hardt sammen at jeg må ødelegge et av terrassebordene for å få brekkjernet under. 

Vannet renner nedover 2 av veggene, hvor de ikke har klart å få det helt tett...

Kan jeg ødelegge noe uten å få svi for dette? 
De oppfører seg som bøller og til dels truende...

TSt
   #1
 9 159     0
En bør være varsom med å gjøre ting selv når andre skal rette, men det bør jo ikke lage skader. Hva er det under her ? Kan en ta bort innerste bordet ? Høres som du burde engasjere en taksmann e.l. som hjelp.

Er det trehus kan en også vurdere bruk av
http://www.treteknisk.no/tjenester/radgivning/produkt-og-produktegenskaper/tilstandsvurdeinger

Kollega brukte de når noe ikke var gjort godt nok.
   #2
 2 934     Asker     0
Du kan kanskje få det dokumentert og deretter gå på forsikringen til boligbyggeren. Skal vel være en forsikring som dekker en % sum av kontrakten. Ta også dette opp med eget forsikringsselskap. Sistnevnte kan ende opp med å ta regningen for deretter å gå på utbygger. Men her er det mange faktorer. Forsikringsselskap er ute etter å sikre at det ikke blir videre skader som kan koste dem.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Under hoveddel er det garasje - med membran som fører til takrenne (som ikke får vann nå for avrenningen ikke eksisterer), så er den utvidet til å dekke over inngangsparti (her skulle det vært downlights og vært vanntett, men her har de jo ikke prosjektlederen forstått det....).

Å ta opp innerste bord er jo lurt. Burde vel strengt talt tatt annenhvert bord...
TSt
   #4
 9 159     1
For å få ned vannet så er jeg enig men tenkte hvis en skulle gjøre minst mulig med det som er gjort så vil nød reparasjon være og ta det innerste.  Det er kanskje bare klemt på en side også så det er lettere å få opp ? 

Forsikring eller bank garanti er vel hvis utbygger går konkurs ? Tror de må rette opp selv først.    
  (trådstarter)
   #5
 5     0
Jeg fikk svar fra en takstmann (den tredje vi har hatt inne). Man er pliktig til å gjøre skadebegrensende tiltak, så det var bare å ta opp. Det innerste bordet er dekket over av blekk så den får jeg ikke opp...
Vi tok et midt på, måtte to stk til med hvert vårt brekkjern for å få det opp. Spørs vel om vi også må ta ett nærmere veggen som du sier.