137    2    0  

Riktig måte å tette vindu på ?

NDS
 3     0
Hei

Huset er Nybygg

I vinter har vi lagt merke til at det trekker kaldt luft på innsiden av vinduene rundt utforingen. Spesielt i dørene trekker det godt inn. Vi tok dette opp med byggherren, og hans svar på det var at varme og kulde treffer mot hverande og får en effekt at det trekker. Han sier de har tettet rundt vinduene godt, men de kan ta det opp for å se, men da vil kostnadene stå på oss vis alt er i orden. 

Ps: Byggherren var syk meste parten under bygging da han fikk en ryggskade, men etterlot jobben til to andre som jobber for han

Nå i sommer hører vi noen knasker/knitrer rundt vindu når vi er inne. Det vi legger merke til at veps/bier/humler går inn langs listen ved vindu/dører. 

Tar ned en list for å se, og ser at de spiser opp skummet. Men det jeg ser i tillegg at de har skummet fast vinduene. Som er uheldig siden huset beveger seg. Vindperre er ikke ekserende, og teip er ikke tilstede overhodet. 

Altså jeg mener på det sterkeste at dette er feil måte å tette en nybygg på. Eller er det faktisk slik man gjør det om dagen ? Vis ikke, er det noe her som kan fortelle hva som er riktig, og hva jeg kan kreve som må bli gjort for at det skal være riktig.

Begynner å bli mye med nybygget, og føler at jeg har betalt for et hus, med mye skjulte feil.
Riktig måte å tette vindu på ? - 20220605_134056.jpg - NDS