289    8    2  

Rive gammelt hus og bygge nytt?

 2     0
Vi har funnet drømmetomta men det finnes allerede et hus der 😊 Huset er fra 1929 og i virkelig dårlig stand. Er det bedre å rive alt og starte fra bunnen av? Eller bedre å fjerne alt innvendig men beholde skallet? Noen som har erfaring med dette?

   #1
 360     Oslo     0
Med mindre det av affeksjonsverdi, estetiske eller verneverdige årsaker er grunn til å beholde det vil det i de aller fleste tilfeller lønne seg å rive. Særlig det sistnevnte bør dere undersøke. Jo dårligere stand huset er jo enklere blir regnestykket.
Signatur
TSt
   #2
 7 099     0
Må bare passe på at en f.eks. kan få ny tilknytningsavgift på vann og avløp som en kan pådra seg noen uventede smeller. Riving i dag er også ganske tidkrevende med krav om sortering av alt. De står og plukker ned et og et stigtrinn på taket med maskin før taksteinen blir "feid" av taket til slutt.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk til begge. Men er det ikke en veldig lang og vanskelig prosess å få ting på plass hos kommunen hvis man skal sende inn byggesøknad og få det godkjent? Det er i hvert fall det jeg har hørt om Bærum kommune. Hvis jeg beholder skallet, trenger vi i hvert fall ikke å gå gjennom den prosessen?
   #4
 126     0
Rive og bygge - vi gjorde det og har ikke angret et sekund 😊 hos oss sto det et hus fra før krigen som var i dårlig stand, og planløsningen var elendig.

Tar litt tid med kommunen, men det er det verdt - og når de føret setter i gang og rive/bygge går det fort. Tror Bærum kommune ligner på Oslo ift å finne småsaker som de gjør til store problemer, så anbefaler å unngå mest mulig dispensasjoner i prosjektet... hos oss fant de plutselig ut at veien utenfor som har vært der siden byggeår ikke eksisterte (!) og hos andre har de også hengt seg opp i andre smådetaljer som er helt off... Dette gjelder både nybygg, ombygg og tilbygg. Dette finner de på akkurat før svarfristen går ut slik at de får 12 nye uker til å behandle saken uten at man får erstatning for det... Dispensasjoner underkjennes som regel. Hos oss brukte de 9 mnd på å godkjenne hele prosjektet, og da hengte de seg til og med opp i dispensasjon på avstand til nabotomt som naboen hadde godkjent på forhånd.

Når det gjelder tilknytningsavgift som nevnt over får du bare ekstra avgift om du bygger huset større, og da bare for tilleggskvadratmeterne. Det var det som kom hos oss iaf.
   #5
 3 287     1
Riv er mitt tips også, men...

Hvis det eksisterende huset bryter med reguleringsplan, feks høyere BYA eller nærmere nabo etc etc, så er det mye enklere å få disp på rehabilitering / påbygg enn for nybygg.
HSt
   #6
 24 898     Lillestrøm kommune     1
I Oslo fikk noen ikke bygge med samme mønehøyde ref forrige svar
   #7
 3 287     0
I Oslo fikk noen ikke bygge med samme mønehøyde ref forrige svar


Trikset er å være veldig bevist på hva man faktisk søker om, og hva som er normalt vedlikehold.

Feks vil man kunne etterisolere og dermed utvide et hus 10cm i alle retninger uten søknad...

HSt
   #8
 24 898     Lillestrøm kommune     0
Ja dette var riving av ganmelt og bygge helt nytt. Mønehøyde måtte da ned ca2m som gjorde at de bygde et helt annet hus i stedet