2,132    1    0  

Standardisert leveringsbeskrivelse for ferdighus

 4,148     Oslo Vest     0
Per i dag så enhver husprodusent/entreprenør ha sin egen leveringsbeskrivelse og pris. Det gjør at man i prinsippet ikke enkelt kan sammenlikne hverken pris eller kvalitet.

Burde det ha vært innført et minstekrav til hva som skal være med if.eks definisjonen nøkkelferdig hus, eller er det bra som det er.

Min egen erfaring er at når jeg skriver et tilbud ut ifra vår beskrivelse av hva som er nøkkelferdig, og legger ved beskrivelsen er jeg på papiret betydelig dyrere enn mange konkurrenter, men rimeligere når prosjektet er gjennomført. Årsaken er selvsagt at leveringsbeskrivelsene ikke inneholder et samme, og gjør det så og si umulig for den jevne forbruker å sammenlikne priser.

Jeg mottar gjerne saklige kommentarer på dette.
Signatur

Fox
   #1
 519     Østfold     0
Syns det er på høy tid med ett standarisert oppsett. Det er jo håpløst og sammenlikne om man har flere favoritter fra forskjellige produsenter. Nærmest alt annet er jo standarisert så hvorfor har det ikke skjedd med husleveringer enda? Butikkene må jo oppgi pris for hver vare de selger i kilo/liter, så hvorfor ikke man kan innføre noe slik for hus (ikke kilopris Wink men en minimumpris på ett helt ferdig hus) Tror det er en del som får sjokk/går på en smell før det "billige" huset er ferdig. Nå var kanskje ikke det så sammenlikne med en vare i butikken det beste eksempelet, men noe bør gjøres med dette innen husleveranse siden det er den dyreste investeringen noen gjør.