138    3    0  

Vil det påvirke forhånds-salg at tomt ikke er fremkommelig?

 101     Nord-Norge     0
Vi er et lite investor team som vurderer å gå inn i et leilighets prosjekt på en tomt vi har obsjon på. Men i dag på møtet ble det uenighet om en liten sak: Et par meglere og noen av investorene mente at vi blir å slite med å forhåndsselge i tidlig 2019 pga. at det er et veipakke-prosjekt ved siden av tomta som starter da og vil gå parallelt (følgelig vil det være brakker, maskiner osv. rundt tomta og vanskelig å komme til for interessenter som ønsker å "befare" på egen hånd) og grunnet dette burde vi vente til ETTER dette er ferdig før vi begynner salgsprosessen.

Jeg på min side er uenig og nekter å tro at seriøse interessenter virkelig trekker seg som interessent pga. at det er høy anleggsaktivitet i området, og vanskelig å komme til for å se. De må da skjønne at ting kommer til å se bra ut ved overtakelse (flere måneder frem i tid) når man har presentert prosjektet med gode visualiseringer i prospektet? Jeg tenker videre at det burde jo faktisk spille positivt inn at det vises at det "skjer noe" i området (ny gangvei, rundkjøring osv.) og derfor ønsker jeg at vi starter salgsprosessen så tidlig som mulig og at begge prosjektene da blir under oppføring parallelt. 

Eller hva tenker andre?

   #1
 89     0
Slite med forhåndssalget er nå så - spørs jo helt på markedssituasjonen dere er i. I mange situasjoner har nok dette begrenset å si, og det er slett ikke en uvanlig situasjon de fleste stede. Svaret vet man nødvendigvis ikke før man prøver. (Derimot er det for sent å angre seg når man først har prøvd)

Det er jo en gang slik at de mange mennesker er enkle, og underbevisst kan fort tankegangen være «what you see, is what you get . Utvilsomt er det bedre at dere venter til det værste er over. Irritasjon, forvirring og fortvilelse er følelser som absolutt ikke bør være tilstede på visning. Første- og sisteintrykk er også en viktig del, og hvis det da er tale om et rotete, uoversiktlig gjørmehull av en arbeidsplass er jo dette ikke det beste.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 101     Nord-Norge     0
Irritasjon, forvirring og fortvilelse er følelser som absolutt ikke bør være tilstede på visning. Første- og sisteintrykk er også en viktig del, og hvis det da er tale om et rotete, uoversiktlig gjørmehull av en arbeidsplass er jo dette ikke det beste.


Sant nok, men det er jo ikke "visning" på forhåndssalg, da selger man jo på visualiseringsbilder i et prospekt, ikke sant? Er det ikke normalt av megler/selger å presisere at det vil være byggearbeider i nærheten i en periode MEN at dette vil være over til overtakelse? Nå er jeg usikker selv eksakt hvor mye "annlegsmaskiner" ol. som vil være der i denne perioden men det burde jo være mulig for interessenter som oppsøker tomta å fortsatt se potensiale (tomta har eksempelvis utsikt rett ned mot havet og småbåthavn).
For meg så er det viktig å komme i gang så fort som mulig med salg (har begrenset egenkapital), og det føles bare veldig unødvendig å skulle "vente" på at vegvesenet skal bli ferdig med sitt (bare for å få unna litt "annleggs-rot") når man alikevel skal selge fra prospekt og visualiseringsbilder..
   #3
 89     0
I hvertfall på disse kanter er det normalt med befaring av tomt og eventuelt "skall"hvis ting har begynt å ta form. spørs hva dere har tenkt å legge opp til😊

I det siste prosjektet vi har nå er det solgt 6 av 8 leiligheter, og her er det ikke startet på tomten enda.
Signatur