23 677    19    6  

Brakker

 4     0
Heisann. Hva skal til for å få godkjent brakker sammensatt som heltidsbolig? Hvilken standard kreves? Det er i planen å sette opp takstoler og legge på ny kledning, slik at det ser ut som en enhet. Bildet er lånt. Har ikke brakker enda.
Brakker - 33_79884776[1].jpg - Knetutt

   #1
 22 346     Akershus     1
Er det ikke like greit å bygge nytt og få det skikkelig. Du skal jo tross alt legge litt jobb i dette.
   #2
 4 156     Oslo Vest     0
Hva er grunnen til at du ønsker å gjøre det?

Skal du få det godkjent må det tilfredsstille TEK07/TEK10, og med tanke på at du trenger ventilasjon, krav til tetthet og u-verdi høres det ut som et ambisiøst prosjekt.

Jeg ville ikke trodd at du ville spare særlig penger på å bygge dette siden det ikke holder bare å sette modulene sammen som man gjør på en byggeplass.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Jeg egentlig bare lufter tanken. siden det kom meg for øret at det var veldig god standard på noen nye brakker til salgs. Men sparer man ikke penger, så går interessen bort.Takker for svar=) De fungerer som barnehager og skoler. Derfor jeg be nysgjerrig.
Siste redigering: 30. januar 2011 20:58:48 av Knetutt
Brakker - 10_-2134910703[1].jpg - Knetutt
Brakker - 10_-2134910703[1].jpg - Knetutt
   #4
 107     Vest-Agder     0
av bildet ditt og se så er det snakk om enkle brakker, beregnet for kontor eller mannskapsbrakker på f.eks byggeplasser..

når du tenker på "brakker" som blir brukt som barnehager etc er det en type bolig som heter modul. f.eks www.konsmohus.no selger slike moduler, som er litt annerledes enn å kjøpe brukte brakker og smelle dem sammen med noen takstoler og fine farger :)

rett meg om jeg har missforstått
   #5
 1 063     Lindesnes     1
Min bror har satt sammen fire brakker som han nå bor i sammen med kjerring og unger, dette er godkjent.
Så det er fult mulig og han fikk brakkene gratis, men betalte frakt, fikk tak i noen gratis takpa´later fra en skole som skulle byttet tak, taksperrene lagde han selv, hele greiene med Ikeakjøkken ferdig til innflytting kom vell på rett i underkant av 100k.

Så at det er umulig eller omstendig er ikke helt sant.
Signatur
   #7
 1 063     Lindesnes     0
Sier da ikke det. men min bror var nok veldig heldig og brakkebygget hadde det meste av ventialsjon, elektrisk og bad. men han forte ut og issolerte ekstra.
Du har jo ferdi gulv og tak og rammeverk, han valgte å sette på mønetak i ettertid bare fro syns skyld.
Hvordan han konkret har fått det til er jeg ikke helt sikker på men TEK7 eller 10 vet jeg heller ikke, men godkjent og har både adresse og familien sin boende der.
Han flyttet inn for ca ett år siden.
Signatur

   #9
 1 103     0
Gå for Alvsbyhus så har du vel samme kvalitet men godkjent iht forskrifter hvis du vil ha brakkehus.