25 423    20    6  

Bygge hytte for deretter å omregulere til bolig

 5     2
Hei, vil på forhånd takke for alle svar!

Vi er en liten familie på tre, og ønsker veldig gjerne å få vårt eget sted! Kjedelig å kaste pengene ut vinduet ved å leie år etter år. Vi har mulighet til å få en tomt, men husbygging var overhodet ikke så billig som vi først trodde (pris i katalogen var visstnok ikke den endelige prisen, hehe). Over til saken! Er det mulig at man bygger en stor hytte, legger inn vann og strøm, og bor der hele året? Hvor mye vil det koste å "registrere" hytta til bolig, hvis det må gjøres? Vi er veldig usikre på hvordan dette fungerer, og håper noen som har litt greie på dette kan gi oss et godt svar Smile For det virker som vi kan spare veldig mye penger ved å gjøre det slik, hvis det er mulig, selvsagt.

Med vennlig hilsen,

Familien som leier;)

   #1
 5 116     Troms     0
Ei hytte som bygges som et hus/helårsbolig kan da vel umulig koste noe mindre enn et vanlig hus med akkurat de samme krav? Så ser ikke poenget rett og slett?

Signatur
   #2
 4 821     NITTEDAL     0
Så vidt jeg vet må du oppfylle dagens krav når du skal konvertere til bolig, hvis så er tilfelle kan du få en dyr rehabilitering hvis du har spart på isolasjonstykkelse m.m.

Så jeg må si meg enig med Byggebob, kan ikke se vitsen. Det kommer antagelig også til å bli høyere skattetakst på fritidsbolig enn på bolig hvis jeg har forstått riktig.
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Vi vet ikke hvor mye det koster å gjøre om hytte til helårsbolig, men får det inntrykket av at det kan være noe billigere. Derfor lurer vi på om dette kan være en god løsning for oss. Noen her som har erfaringer med dette? :-)

Snektriker: Vi ser på flere muligheter, slik at vi kan finne en grei løsning uten at vi er belånt til randen. Godt mulig det blir dyrere, men vi vet som sagt ikke noe om dette. Vi er ferske Wink
   #4
 292     0
Mange steder nekter kommunene at fritidsboliger benyttes til helårsbruk. Jeg forstår ikke hvorfoor..
  (trådstarter)
   #6
 5     1
Thomas: Vi har sett på alle husene fra Älvsbyhus. Har dessverre hørt så mye negativt om de, og noen vi kjenner er ikke fornøyde, så vi styrer unna Älvsbyhus. Du vet ikke om andre typer ferdighus som er verdt å ta en kikk på? Smile

   #8
 5 116     Troms     0
Det kan nok stemme at det går an å gjøre om hytter til helårsboliger, men som regel er hytter dårlig egnet som helårsboliger pga enklere standard, mindre isolering osv osv osv. De hyttene som egner seg som helårsboliger har gjerne pris som en stor luksusenebolig.

Hva har dere av midler til å bygge hus/kjøpe hus for?
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 5     1
Bob: Vi får tomt i arv, derfor hele byggeprosjektet startet. Vi kan vel gå så langt som til 2 millioner, men vi ønsker å holde oss mellom 1,5-1,7mill.

Vi vil også legge inn en egeninnsats på tomt og innvendig. 
   #10
 5 116     Troms     0
Ok, da ville jeg sjekket ut Smålandsvillan. Alvsbyhus er også billig. Men 1,5-1,7 mill for et helt ferdig hus er marginalt såfremt dere ikke skal bygge stort sett det meste selv.

Hva med å kjøpe hus i borettslag for å komme inn på boligmarkedet? Alt er jo bedre enn å leie. DET er iallefall penger rett ut av vinduet, uansett hvor billig det er.

Selv med 1,5 mill så får du ikke mye til hytte....
Signatur