103    4    0  

Bygge søknadsfritt med dispensasjon

 113     Osloområdet     0
Hei dere,

Jeg har et hagestueprosjekt som i bunn og grunn oppfyller alle krav til å kunne bygges søknadsfritt med unntak av 1 ting:  avstand til vei.

Tomten er uregulert og veien er fylkesvei, med en generell byggegrense på 50 meter.  Bygget er ca 10-15 meter fra vei, avhengig av hvordan man måler, i tillegg til at det er en bratt skråning fra veien opp til bygget.

Ved normal byggesøknad er jeg forespeilet at det tar 3-6 måneder.   Dispensasjon fra Vegvesenet er gratis og skal ta ca 1 måned. 

Har snakket med kommunen og de bekreftet at det var fylkesvei og at jeg trengte disp, men jeg var litt rask med selv å konkludere at hele prosessen da var søknadspliktig, hun jeg snakket med virket ikke veldig erfaren, men bekreftet litt usikkert at det var det.  Har tenkt å spørre kommunen i "spørretimen" igjen men;  

Er det et lysegrønt håp om at jeg kan begynne å bygge kun med innvilget dispensasjon fra vegvesenet, eller vil denne hindringen være nok til at hele prosjektet vil være søknadspliktig?

Noen som har erfaringer?

Har veldig lyst å begynne å bygge i vår Smile

mvh
Lars

   #1
 1 973     Asker     0
Er søknadspliktig, men bør bare ta 3 uker. Etter 12 uker kan du vel starte bygging, men hvor du tar ansvaret dersom du får avslag. Du får avslag i pris etter 12 uker. 
Signatur
   #2
 2 929     0
Hvis du bor i Oslo kan dette sannsynligvis behandles som dispensasjon over disk. Da tar man med seg alle papirene og får dette avgjort på dagen.
   #3
 2 929     0
Er søknadspliktig, men bør bare ta 3 uker. Etter 12 uker kan du vel starte bygging, men hvor du tar ansvaret dersom du får avslag. Du får avslag i pris etter 12 uker.


Nja. Fristene gjelder for kommunens saksbehandling såvidt jeg husker, ergo tiden går ikke mens vegvesenet jobber med saken.
  (trådstarter)
   #4
 113     Osloområdet     0
Dette er Bærum, og de har allerede varslet 3-6 måneder... Skal også bygge et tilbygg, som jeg må søke om, så det ender nok med at jeg gjør det samtidig... Men det skader vel ikke å spørre dem.... Takk for svar Smile