4 364    10    0  

Byggelån eller annuitetslån?

 997     0
Har fått tilbud om annuitetslån fra byggestart i en bank, og byggelån i en annen. Renten er lavere på annuitetslån, men der betaler jeg renter på hele beløpet med en gang, mens på byggelånet betaler jeg for det jeg har brukt + 0,3% av totale lånebeløp i kvartalet. Hva lønner seg? Skal bygge selv med hjelp fra snekker, så regner med at jeg ikke kommer til å flytte inn før om 1-1,5år. Renter på annuiteslån er 6,3% og byggelån 7,5%
Signatur

ivo
   #2
 492     0
Byggelån er klart dyrest, spesielt dersom du bruker "lang" tid på byggingen. Spesielt er 0,3 % noe som svir, siden dette belastes fire ganger i året, og blir betydelige summer etter hvert.

Gå for "vanlig" lån.
   #3
 22 342     Akershus     0
Finnes det ikke noe som heter eiendom/bolig kreditt hvor man kan låne inntil en grense. Man kan det man trenger, og trenger man mer øker man bare lånet. Man betaler bare for det man har lånt.
   #4
 278     0
Banken vår anbefalte et vanlig lån, men med delutbetalinger. Dvs vi har en lånegrense, og banken betaler ut etterhvert som de store regningene kommer. Betaler rente bare for det som er utbetalt. Banken gir kun utbetalinger på 200.000 og opp, men da samler man bare opp ett par regninger eller lar pengene stå på konto til neste regning kommer.
Tror dette blir den billigste måten
  (trådstarter)
   #7
 997     0
Hvis vi skulle ha annuitetslån så ville de sette lånet på en sperret konto også betalte de regningene. Vi sender dem til dem en gang i mnd. Usikker på om denne sperrede kontoen står på meg eller om vi skulle bare betale renter av det vi brukte( flexilån). Hvis den står på meg så får jeg jo inntektsrenter på lånebeløpet og så må jeg betale lånerenter på hele lånebeløpet, slik at totalt set så blir renta 1-2%? må sjekke dette i morgen.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 997     0
Har sjekket med banken og pengene/lånet settes på min konto med 5,6% rente, mens jeg betaler 6,25% renter på det samme beløpet.  Altså må jeg betale 0,65% av det totale beløpet som jeg ikke har brukt og 6,25% på det jeg har brukt hvert år.

Alternativet er byggelån med 7,5% rente på det vi har brukt hver år og 0,33% av det totale lånebeløpet i kvartalet.

Noen som kan lage et excel ark som gir en fin graf på hva som lønner seg?

Edit: skrivefeil
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 997     0
jepp, å det vet jeg ikke... derfor trenger jeg en graf som viser hva som er lønnsomt og når

Skrev litt feil på innlegget ovenfor. Renten på lånet er selvføgelig basert på ett år og ikke pr mnd som jeg skrev.  ::)

Dermed koster byggelånet 0,33%/3=0,11%pr mnd og 1,32% i året + 7,5%

Og annuitetslånet 0,65% i året +6,25%

Og da sier det seg selv at annuitetslånet blir mye billigere. Smile
Signatur