#21
 31     0

Husbanker krever vel at boligen er ferdigstilt? Og de gir vel heller ingen særavtaler under bygging?


Det har du helt rett i.
Et eller annet sted i denne tråden glemte jeg visst at den dreide seg om byggelån. :)


   #22
 5 116     Troms     0
Oops, jeg også. men er ikke byggelån litt ut nå da? Begge mine banker gir meg lån som vanlig boliglån underbygging slik at jeg slipper byggelånsrenter og slikt. De krever bare en forhåndstakst av huset og entrprisen foretatt av en takstmann. Virker som om begge bankene her iallefall vil hjelpe den enkelte til å se på andre muligheter enn byggelån.
Signatur
  (trådstarter)
   #23
 516     0
Da vil ikke jeg ha det på andre måter heller. Jeg får ta en runde med bankene når alle prisene er hentet inn.
Takker for hjelpen.
Signatur
   #24
 137     0Slik har vi også gjort det. Vi har ikke betaler ikke byggelånsrente, men kun vanlig rente på 6,25 eller 6,45%. Veldig gunstig og regner med å spare mye på det. Hvordan gjør dere andre det forresten? Hadde vært artig å vite :)


Vi gjørdet samme, men 6,45 er temmelig høy rente. Vi har 5,25 på vårt lån nå... Men byggelånsrente er vel p nærmere 10% effektivt med gebyrer og slikt.


Steike! Da har du en utrolig bra rente! Smile
Signatur
   #25
 50     Rogaland     0
Hei. Vi får "rammelån" fra banken fra første spadestikk, dvs slipper dyrt byggelån. I det siste møte med banken var de litt mer restriktive og ville egentlig først innfri rammelån etter ferdig grunnmur, men etter litt diskusjon ordnet det seg. Merker at det det er litt "tøffere" tider for bankene nå... Vi har tomt som egenkapital. Verdi 1,5M. Må nok låne opp til 4M når alle utgifter er tatt med. Håper det går greit å refinansiere deler av lånet over i SPK når huset er ferdig. Renten der er jo noe bedre og politikerstyrt. (Kan få 2,5M i SPK - da vi begge jobber i staten) Vi bygger med leilighet i sokkeletg.
Signatur
   #26
 50     Rogaland     0
Rettelse: SPK har økt lånerammen, refinansierer så snart huset er oppe, kan få opp til 3M i SPK nå... (Kona har skiftet jobb til staten hun også!) 1,5 mill per person.
Dagens rentesats er 5,75 prosent og vil gjelde frem til 1. september.
;D
Signatur
   #27
 246     0
Hvor mye egenkapital har dere som får forhandlet dere frem til andre avtaler for å slippe byggelån? Er dere innenfor 80%? 60%? Eller låner dere mer?

Hvilken bank har dere? Hvis det er nasjonal bank da, dere som har ulike lokalbanker holder at dere skriver lokalbank.. Smile

   #28
 50     Rogaland     0
Litt generelt: God inntekt totalt i fam. Sikker jobb. Egenkapital og lån innenfor 60 % Lokal sparebank. Men her er det sikkert noe variasjon...
;)
Willy
Signatur