360    8    2  

Byggesøknad

 14     0
Hei

For en stund tilbake kjøpte vi en av tre tomter som ble fraskilt fra en verneverdig bebyggelse (noe vi ikke visste om på tidspunktet vi kjøpte tomten). På den ene tomten har det blitt bygget en seksmannsbolig. Vi har søkt om enebolig.
 
Under behandlingen av vår søknad har kommunen kommet på at tomten er ved en verneverdig bebyggelse og sendt søknaden videre til fylkeskommunen. Fylkeskommunen har vurdert det dit hen at huset våres er for høy i forhold til verneverdige bebyggelsen og høyden må reduseres. Denne vurderingen har nå kommunen stilt seg bak.

Under søknadsbehandlingen av seksmannsboligen, ble det aldri tatt hensyn til den verneverdige bebyggelsen og søknaden gikk aldri videre til fylkeskommunen.

Høyden på verneverdige bebyggelsen er 16,18 m.o.h, seksmannsboligen høyde er 15,90 m.o.h og høyden på våres hus er 16,00 m.o.h.

Vi har argumentert for at boligene rundt vår tomt har høyere eller nesten like høy høydeplassering, men kommunen har valgt å opprettholde sin innstilling.

Vi ser ikke helt hvorfor vår søknad skal behandles på en annen måte enn seksmannsboligen. Er det noen der ute som har noen gode tips eller som har vært borti noe lignende?

Setter pris på alle gode svar. Takk på forhånd!


Ebe
   #1
 4,452     Vestlandet     0
Om en søknad blir sendt på høring eller ikke, kan være en vurdering av saksbehandler. Hvis din side av saken stemmer, så syntes jeg dette høres veldig rart ut. Høres ikke ut som noe likebehandling. "Dessverre" så høres det dog ut som deres saksbehandling er den rette, og at den sndre saken skulle vært sendt på høring. Har dere klaget på detrs vedtak? Har dere fått et vedtak?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 14     0
Anbefalingen fra fylkeskommunen er at boligen underordner seg den verneverdige bebyggelsen og denne anbefalingen stilte kommunen seg bak og ba oss omprosjektere boligens høyde. Dette klaget vi på, men kommunen har valgt å opprettholde sitt synspunkt.
TSt
   #3
 14,509     0
Kan være at det er krav om høring når bebyggelsen er høyere eller lik værnet bebyggelse. Mulig de da bare ser på hele meter og at det var en grunn til at seksmannsboligen ikke hadde 16 tallet først. På jobb bygget vi 14m på et bygge trinn mens neste byggetrinn var på 13,9m for å slippe alt det bryet som de siste 0,1 meteren skapte. Vi eller arkitekt var ikke klar over forskjellen før vi erfarte dette i byggetrinn 1.
  (trådstarter)
   #4
 14     0
Vil det da si at ved å senke bygget med 0,1 meter så vil tiltaket bli godkjent?

Bygget vil ende opp 0,16 meter lavere enn vernet bebyggelse slik et er søkt i dag.
   #5
 194     0
Er vel ikkje så lett for andre enn kommunen å svare på, men om dykk søkjer for 15,90 står dykk iallfall sterkare sidan dei tidlegare har godkjent denne byggehøgda.
   #6
 615     0
Be om et møte med kommunen for å prate om hva som skal til for å godkjenne huset deres. Mye løses ved å prate sammen, og være villig til å inngå kompromisser.
  (trådstarter)
   #7
 14     0
Vi har nå vært i dialog med kommunen og de innrømmer at det ble gjort en feil ved saksbehandlingen av bygget på 15,90. De står fortsatt fast på at høyden på våres bygg må reduseres og en reduksjon ned til 15,90 vil ikke være nok.
Kan kommunen forskjellsbehandle på denne måten?

Ebe
   #8
 4,452     Vestlandet     2
Ja, det kan de. Dersom ett vedtak er feilbehandlet, så er ikke kommunen pliktet til å videreføre feilen i nye vedtak. Snarere tvert i mot, så bør de begrense skaden i nye tiltak.

En kommune står også ganske fritt til å endre praksis, uten at det er saklig forskjellsbehandling. Det er faktisk ganske mye som skal til før det er en faktisk forskjellsbehandling.
Signatur