2 277    3    0  

Det kan ikke tas pant i kjøpt eiendom for forskuddsbeløpet.

 798     Stavanger     0
Dette var jo et punkt vi kom over etter at leiligheten var kjøpt, vi leste jo punktet føre vi begynte og by men tenkte ikke noe over det og fikk heller ikke opplyst noe om akkurat dette punktet på kontraktmøte.
Først når vi var i banken at vår rådgiver sa "oioioi" og leste punktet for oss, men etter snakk med en kollega sa hun at det ikke var noe problem.

Hva I allverden er det som skjer? Noen som har hvert utfor lignende tidligere? Vi har et 100% førstehjemslån med 100% finansiering og har ikke disse 160.000kr som er 10%.

Noen som vet hva som kommer til og skje, har ikke fått snakket helt ut med rådgiveren vår men hun sa at det ikke var noe problem men lurte bare på om noen andre her har hvert borti samme situasjon?

Takk for svar.
mvh Kenneth
Signatur

   #1
 1 421     Bærum     0
Det er helt standard prosedyre å måtte betale 10% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse. Det er jo selgers sikkerhet for at du ikke stikker av fra avtalen i mellomtiden før du overtar og endelig oppgjør finner sted. At du ikke kan ta pant i boligen du har kjøpt er vel innlysende: Det er jo ikke du som eier den.

Snakk med rådgiveren i banken og finn en ordning med annen sikkerhet. En kausjonist (noen som stiller sikkerhet på vegne av deg) bør du vel kunne ordne, i det minste.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 798     Stavanger     0
Snakket nettopp med rådgiveren vår i banken og hun beklaget seg faktisk for at hun hadde nevnt dette fordi det var bare unødvendig hodebry og sa at det ikke var noe problem.
De 10% var var på vei til meglerkonto og vår sikkerhet er jo kontrakten i seg selv.

Hun snakket ganske mye i det vide og brede men sa at det var ingenting og tenke på og at alt var helt i orden  Grin
Signatur
   #3
 468     0
Pengene går ikke til selger men til meglers konto. Megler har ikke lov til å videreføre dem til selger før dere har overtatt og akseptert tilstanden. Skulle megler tulle det til har han forsikring som dekker det.