174    3    5  

Endring av garasje

 1     0
Hei! 

Vi har et sterkt ønske om å utvide vår enebolig med et rom som kan brukes som kontor og gjesterom. 
Vi har en garasje som er direkte tilknyttet til hoveddelen, men vi har fått avslag på dispensasjon fra reguleringsplanen hos kommunen grunnet 4 meter regel til nabogrensen. Vi mangler 1,25 meter og siden garasjen får ligge utenfor byggegrensene, men ikke hoveddelen. Kommunen foreslår vi skal rive garasjen og bygge et rom som et veldig kort og langt. Det blir for kostbart og ikke den løsningen vi ønsker. 

Vi vil prøve alt vi kan for å finne en løsning for å bygge om garasjen til et rom vi kan bruke. Har noen noen forslag til hvordan?? 

Om jeg kan heller få definert garasjen som en bod, kan jeg i prinsippet fjerne garasjeporten, isolere og lage et slags rom vi kan disponere? 

Det står skrevet i reguleringsplanen: «Forutsatt at ovennevnte avstander overholdes kan garasje/carport legges utenfor byggelinjer, også når de er sammenbygd med huset.»

Gjelder dette også for en bod? Er garasje og bod definert under de samme lovene? 

Jeg ser også på alternativet om å heller bygge en uisolert vinterhage i steden for garasjen. 
Men det er fremdeles problematisk med 4 m reglen til nabogrensen. Noen vei utenom? 

Har noen tips eller råd til hvordan vi kan bygge om garasjen? 

Hilsen garasje-dama  😀

TSt
   #1
 10 345     1
Hvis vi forstår rett så ligger garasjen i dag nærmere enn 4 m men en får ikke lov å gjøre den om til bolig  siden den bryter 4m grensen.

Det står: "Det står skrevet i reguleringsplanen: «Forutsatt at ovennevnte avstander overholdes kan garasje/carport legges utenfor byggelinjer, også når de er sammenbygd med huset. "

Da burde det være mulig å dele av halve garasjen og beholde den halvdelen som garasje / bod.  
   #2
 3 092     I huset mitt     3
Hva med da å bare isolere garasjen, male gulvet, smekke inn et par ventiler/ventilvifte og ev en varmepumpe som oppvarming/kjøling, gulvteppe, kaffetrakter og en arbeidspult?

Gjesteseng eller dobbel luftmadrass så er det også et gjesterom når det trengs.
   #3
 67     1
Hva med da å bare isolere garasjen, male gulvet, smekke inn et par ventiler/ventilvifte og ev en varmepumpe som oppvarming/kjøling, gulvteppe, kaffetrakter og en arbeidspult?

Gjesteseng eller dobbel luftmadrass så er det også et gjesterom når det trengs.


Vel, det er uansett ulovlig bruk. Kjedelig å bruke penger på det, også får man pålegg om opphør av bruk og tilbakeføring.

For å svare trådstarter: det er dessverre ikke mye å gjøre. Boden er ikke rom for varig opphold, og det blir ikke noe mer lovlig av den grunn. Er du komfortabel med å bruke rommet ulovlig, risikere ulovlighetsoppfølging fra kommunen og på sikt måtte rive det igjen er det selvfølgelig en mulighet. Du kan forsøke å klage avslaget til fylkesmannen, men av min erfaring vil jeg tror de kommer til samme konklusjon som kommunen.