4 246    5    0  

Endringskontrakt

 137     0
I januar i år skrev vi kontrakt. Vi har nå bestemt oss for å gjøre noen endringer. Bla å trekke trappen ut av leveransen og ha dobbel skyvedør i glass mellom stue og kjøkken.

I endringskontrakten står det følgende:

Glassdør - Netto tillegg betales før bestilling.
Trapp - Netto fradrag trekkes fra på sluttnota.

Er dette vanlig? At vi må betale trappen først og at dette gjøres opp på sluttnotaen? Jeg trodde kanskje at vi trakk fra / plusset på den endelige kontraktssummen. Litt rart at skyvdøra skal betales først, men trapen skal trekkes fra til slutt. Noen som vet?
Signatur

   #1
 60     0

Hei!

Vet ikke hva som er "normalt", men vi har i likhet med deg gjort endel endringer etter kontraktssignering. Dette er også hos oss ført inn i endringskontrakt, eller endringsavtale om du vil.

Det er ikke snakk om at vi først skal betale, og så få fradrag på sluttfaktura!
Vi har trukket ut elektriker, rørleger, ventilasjon og grunnarbeider i endringsavtalen. Skulle dette vært gjort slik din husleverandør foreslår ville vi måtte betale inn 1,6 mill - for så å få dette refundert ved sluttnota. Hårreisende!

Ikke sjans - de får ikke betalt for noe vi har avtalt skal holdes utenfor kontrakten.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 137     0
Jesus: Har du kopi av en slik endringsavtale? Var kjekt å se hvordan en slik ser ut. Finnes det slike standardkontrakter?
Signatur
   #3
 529     Gjøvik     0
Man bør ikke betale noe uansett før det er tilført på byggeplassen.
En greit regel er at de kan fakturere  summer som tilsvarer tilført verdi ihht fremdriftsplan minus 10%.

Noe annet bør man ikke godta etter min mening..
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 137     0
Vi vil jo ikke betale for noe vi ikke skal ha. Trappen er jo ikke bestilt heller, så jeg synes det er helt merkelig. Vi fakturerer heller ikke våre kunder for varer de ikke skal ha og krediterer det senere. Virker jo helt meningsløst.
Signatur