#32
 134     0

Joda, får du 1000 kr timen hvis du jobber overtid, så lønner det seg. Selv får jeg aldri ekstra betaling for overtid. Det kalles fleksitid  :-\
   #33
 134     0

Enig i at man må inkludere rente i regnestykket. Men hvis egeninnsats i utgangspunktet lønner seg, så burde man jo heller ta ekstra fri fra jobben for å jobbe på huset. Da blir ikke tidsfaktoren så betydningsfull.

Alle mine resonnementer tar forøvrig utgangspunkt i at man i alle fall ikke har mer enn 9 tommeltotter.  Wink
   #34
 529     Gjøvik     0
Det er mange faktorer som spiller inn. Lønn,egenkapital,evner osv. Men det er ett enkelt regnestykke å sette opp.

Vi gjorde denne øvelsen for en kollega som driver med huset, og fant ut at han tapte flere hundre tusen på å gjøre alt selv. I hovedsak var det det at han brukte så lang tid ved å gjøre det selv som dro på på kostnadsiden.
Signatur
   #35
 997     0
hvis du har en normal lønn på tja... 170,- i timen. Også tar snikkeren 400,- +mva
så skal du bruke noen timer før at det ikke skal lønne seg å ta fri uten lønn... Husk på at du betaler skatt av pengene du tjener, så timeslønna di er egentlig bare 100-120kr timen. Altså kan du bruke 5dager på det som snikkeren trenger 1dag på...
Signatur
   #36
 136     0
Er det ikke litt kortsiktig å tenke slik? Sier ikke at det er feil, men det ser ut for meg som om vi glemmer helt at det snekkeren gjør, betaler du for i altfra 20-30 år, mens det du gjør(Altså tap av lønn) betaler du bare for der og da.
   #37
 529     Gjøvik     0
Jeg siterer meg selv..

Så lenge man tjener bedre selv enn de som leies inn på huset.


Mao, kan man betale ekstrakostnaden, og det blir ingen renter... Det blir gjort kjappere og mer kvalitetsmessig (såfremt man ikke innehar kompetansen selv da). Og som jeg sa.. man må ha en jobb som man da kan legge inn de timene man eller ville lagt inn i ett hus..

Signatur

   #38
 136     0

Joda, men får å betale lønn til snekker, skatt til staten, moms til staten, arbeidsgiver avgift til snekkerens firma i tillegg til dine egne utgifter, så skal du ha en helvetes timelønn Smile
   #39
 529     Gjøvik     0
Jeg har en midt på treet lønn.. og jeg vurderer det hensiktsmessig å gjøre det slik. Jeg tjener ikke nok til å dekke kostnadene helt, men kostnaden er så liten at jeg ser verdien i å få dette fort og fagmessig utført.

Men som jeg sa.. det er ikke for alle.. Og noen har også evner til å gjøre masse av tingene fort og fagmessig selv. Da ser jeg ingen grunn til at man ikke skal gjøre det. Men det finnes nok av de som ikke ser sin egen begrensing og.
Signatur