16 023    41    0  

Er det mulig å bygge rimelig - og andre nybegynnerspørsmål

 107     0
Hei!
Lurer på om det er mulig å bygge rimelig.

Vi ønsker en stor bolig med 4 soverom(et av disse kontor) samt ekstra TV-stue.
I tillegg ønsker vi  utleieleilighet.
Tomt her koster 900 000.

Hustyper vi har vurdert, og de priser vi klarer å lese oss til fra katalogene:
Alsvbyhus - Dovregubben (men vi ønsker å ha kjeller med utleie - vet ikke omdet er mulig) Pris 1 300 000 uten innredet loft og uten kjeller
IEC hus - Diana Exclusive med kjeller . Pris: 900 000 tomt skall uten kjeller
Follo hus 508  - Pris: Pris: 2230 000. Maleklart hus uten murarbeid(grunnmur?), elektriker, rørlegger 

Synes det faktisk er vanskelig å vite hvilket av de tre nevnte husene som faktisk blir billigst siden de er prisgitt i forhold til vidt forskjellig ferdigstillelse.

Vi har en del tommeltotter, men regner med at vi klarer å beplante uteområde selv, tapesere, legge gulvbelegg, montere kjøkkeninnredning etc.

Så til mine spørsmål:
Kan vi klare å ende opp med 3,5 -3,7 mil totalt, altså 2,5-2,7 mil for resterende etter tomt?
Kan noen fortelle meg hvordan dere eventuelt har klart det?
Hvordan skal jeg finne ut hva som er reell pris på hus vi synes er interessante?
Hvordan begynner man med å få mer konkrete tall på bordet?
Siste redigering: 21. mars 2008 11:21:07 av Lavina

   #1
 220     0
Etter å ha hentet inn endel anbud, så kom jeg greit ut med et lite lokalt ganske nystartet byggfirma. Skilte faktisk over en halv mill på billigst og dyrest. (dyrest hos kjedebedrift) Ellers så er det jo penger å spare på egeninnsats på grunnmur.

Vi fikk tegnet huset vi ønsket av arkitekt, og deretter står vi fritt til å velge hvem som skal bygge og hvor mye vi ønsker å gjøre selv. Det er mye jobb når alt står på, men jeg kunne tatt fri fra jobb 2 år på pengene jeg sparer på å gjøre en innsats selv kontra å la en ferdighus produsent gjøre det ;D
  (trådstarter)
   #2
 107     0
Trodde arkitekt var dyrt, men nå begynner jeg å lure..  :D
Hva kom husprosjektet ditt på og kan det sammenlignes i str med det vi ønsker?
Og hva gjør du selv av arbeider?
   #3
 52     0
Tomt: ca 600 000, hus med grunnflate på 80kvm med 3 roms utleie i sokkel. Hovedetasje og loft til oss. 4 soverom og to stuer (hoved-etasje og loftsstue).

Etter å ha tittet i kataloger og snakket med diverse ferdighus-firmaer samt et-par snekkere som driver selvstendig, at det rimeligste var å få huset vårt arkitekt-tegna (betalte ca 20 000 inkl søknad til kommunen og byggetegninger). Når vi hadde byggetegningene, ble det i samarbeid med snekker og en byggevare-leverandør, utarbeidet masseberegning/tilbud som var meget bra. Dette inkl grunnmur, alt vegger (ferdigmalt huntonitt), vindu, dører, gulv(parkett og div laminat), pluss dobbel garasje.

Når det gjaldt rørlegger og elektriker så anbefalte snekkerne hvem vi skulle hente tilbud fra, noe som vi gjorde, i tillegg til et par til. Det visste seg her at de snekkerne anbefalte, kom best ut i pris. Dette var også fagfolk som snekkerne hadde arbeidet tidligere med, og visste at dette var "gode" folk. Usikker på hvor mye vi har spart her ifht om vi hadde benyttet ferdighus-firma.

Av egenimnnsats har vi satt opp grunnmur selv. I tillegg skal vi innrede sokkel selv (ca 80kvm). Beregnet innsparing her har vi estimert til rundt 100 000 kr.

Slik det ser ut nå, har vi holdt budsjettet ganske bra. Det mest usikre punktet var selve utgravinga av tomta, der støtte vi på masse gjørme m.m. Her blei budsjettet litt "sprengt",  kan man si..hehe..  Vi kunne godt kjøpt 2 ikea-kjøkken og 2 ikea-bad, og spart nesten 100 000 her også ifht til det vi har kjøpt nå. Men slik ble det altså ikke. Når det gjaldt hvitevarer, hadde jeg med en rundttur innom elektro-sjappene på prute-tur. Sparte bare her ca 14 000.

Vi har ikke malt noe innvendig eller tapesert, har benytta ferdimalte huntonit-plater, enkelt og greit. Likeså med ferdigmalte lister. Minst mulig sånn "dille-arbeid" som bare blir "utsatt og utsatt..

Ca totalpris med alt nevnt ovenfor inkl gardiner og persienner:-D blir i underkant av 3,4 mill.
   #4
 220     0

Trodde arkitekt var dyrt, men nå begynner jeg å lure..  :D
Hva kom husprosjektet ditt på og kan det sammenlignes i str med det vi ønsker?
Og hva gjør du selv av arbeider?Det er det mange tror at det er dyrt med arkitekt, men gevinsten med å få huset akkurat som du selv ønsker, og det å kunne velge fritt hvem som skal gjøre hva, henter du raskt inn. Huset vi vurderer å bygge er på ca 120 i grunnflate, med hybel på ca 70 og litt kjellerrom selv, ellers har vi hovedetg + loft. (typisk sørlandshusstil)
Regner med det kommer på ca 2,5-2,6 mill klart til maler uten egeninsats ;D
   #5
 529     Gjøvik     0
Det er en digresjon fra temaet, men dette med bruk/ikke bruk av arkitekt har jeg alltid stusset litt på. De aller fleste synes det er altfor dyrt å bruke 80-100.00 for å få en Arkitekt til å planlegge huset.. men å bruke samme sum for å få en eiendomsmegler til å selge det.. DET er greit..

Hvem av de to er det som tilfører bygningen mest verdi?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 107     0

Det er en digresjon fra temaet, men dette med bruk/ikke bruk av arkitekt har jeg alltid stusset litt på. De aller fleste synes det er altfor dyrt å bruke 80-100.00 for å få en Arkitekt til å planlegge huset.. men å bruke samme sum for å få en eiendomsmegler til å selge det.. DET er greit..

Hvem av de to er det som tilfører bygningen mest verdi?


Du har nok et poeng der. Jeg har bare alltid tenkt på de som bruker arkitekt at de har noen spesielle ønsker behov. For meg er det follohuset jeg nevnte over absolutt drømmehuset, så føler ikke behov for noen arkitekt sånn sett. Men hvis det i tillegg viser seg at husleverandør tar mye ekstra i provisjon så er det jo noe vi kanskje bør vurdere likevel.
   #7
 529     Gjøvik     0
De fleste ferdighusfirma har jo dyktige arkitekter som har tegnet de modellene de har. De hjelper også til med evt endringer..

Jeg tenker mer på de som på død og liv skal skisse opp ett hus selv.
Jeg er absolutt kompetent til å tegne ett hus selv som blir funksjonellt, greit og billig. Men likevel vil jeg bruke en arkitekt. Dette fordi disse har ofte en innsikt og kreativitet mange andre ikke har, og kan med enkle grep gjøre ett kjedelig hus til ett spennede uten å endre altfor mye på hva byggherren ønsker.

Men.. Det finnes selvfølgelig arkitekter som ikke har peiling og. Og man skal etter min mening være yttest forsiktig med å bruke de billigste. Man bør sjekke om de har den faglige kompetansen. Og de bør ha sentral godkjenning bygningsklasse 2 eller 3 (krever faglig utdannelse).  Nesten hvemsomhelst kan skaffe seg sentral godkjenning kl1 og kalle seg arkitekt.
Signatur

   #8
 366     0

kunne tatt fri fra jobb 2 år på pengene jeg sparer på å gjøre en innsats selv kontra å la en ferdighus produsent gjøre det ;D


Da må du mene hele huset, ikke sant?
alt du sparer på egeninnsats ved å gjøre det meste selv?

Hvor mye snakker vi om da, 8-900 000?? Siden du sparer 2 ganger årsinntekten din altså...... Eller enda mere....
I såfall er det  vanvittige mengder penger å spare....horrible mengder....   #9
 220     0
Nei, mener å hente inn priser fra ulike aktører i stedet for å la en ferdighus produsent gjøre det.
skilte ca 800 000 fra billigste til dyreste
   #10
 207     0
I overskriften står ordet RIMELIG.. synes ikke det akkurat er rimelig med 3,7 mill jeg da, som hovedinnlegger har til rådighet.
Litt utenfor tema kanskje, men anyway...

Lykke til, du klarer nok helt sikkert å komme innunder den summen.