437    5    0  

Fikk en luring til å hjelpe meg

 2     0
Hei jeg har spørsmål, i fjord leide jeg ut en fyr til å hjelpe meg med bygg tillatelse han skulle søke om å bygge en liten leiligheten på tomta mi, jeg har bygd alt ferdig, lagt vann og strøm (rørlegger og elektro bedriften som har gjort det) og nå har jeg sjekket papirer at han har søkt om frittliggende bygg ikke boligbygg den er jo på 40kvm. Hvilken konsekvenser kan jeg forvente, alt er bygd etter tec17

Betalte jo med alt nesten 60.000 for hjalp (han har egen bygge bedrift) 

   #1
 1 317     Bergen     0
Ikke lett å forstå hva du spør om her, sjekket du ikke søknaden før den ble sendt inn? Hvis bruken av bygget skal endres i forhold til omsøkt så må du inn med ny søknad.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Har ikke sjekket det siden jeg er jo fra utlandet og er dårlig i sånne greia, men hvis huset er brukt som bolighus og i papirer står et bygg ikke boligbygg, hvilken konsekvenser kan jeg forvente ? Tenker på hvis kommunen kommer på befaring
   #3
 1 317     Bergen     0
Hvis der er tegnet inn kjøkken og bad så er vel søknaden slik som du ønsker det. I motsatt fall bør du ta kontakt med kommunen eller rådføre deg med annen byggteknisk fagmann før du går videre.
Signatur
   #4
 19 385     Akershus     0
Usikker på hva du holder på med her.
Dersom du har et ferdig bygg med eget bad og kjøkken, så er dette en ny, egen boenhet. Det krever tillatelse fra kommunen og kan utløse ekstra avgifter til vann, strøm, renovasjon og avløp i hele byggets levetid.

Dersom dette er registrert som et lagerbygg, men er et bolighus, kan du komme i trøbbel.
Signatur
TSt
   #5
 7 165     0
En får bruks forbud inntil ting er rettet, krav om etterbetaling etc. Hvis du ikke sender inn noe hvis / når det blir oppdaget vil de også starte med tvangsmulkt f.eks. 5000 pr mnd inntil du har sendt inn papirer som er rette, men du har jo ingen garanti for at det vil bli godkjent fordi du må f.eks. søke om dispensasjon for to boenheter.
Start med reguleringsplanen og se hvor strenge vilkår det er i denne. På hyttefelt jeg har skal bod ikke ha vinduer og ikke være isolert / kledd innvendig for at de skal bli godkjent, dette fordi folk ellers bruker boden som anneks (ekstra hytte). Hvis det bare er søkt om et bygg på tomten uten spesifikasjon av innhold så er det en bod eller garasje du har fått bygget. Denne trenge en sannsynligvis ikke søke om i det hele tatt hvis det er noe plass rundt denne mot nabo / huset ditt og du har ledig BYA etc. Men straks det er boenhet så er reglene helt annerledes. Var det kjøkken etc på tegning så stiller du sterkere men kommunen kan si at de ikke har sett det hvis du ikke har søkt om nødvendige dispensasjoner.