11 839    9    3  

Fradeling av tomt i LNF-område

 4     1
Hei.

Jeg og kona vurderer å søke kommunen om å få fradele ei tomt i et LNF-område. Det er svogeren som eier området så den delen er i orden. Området ligger ved en fylkesvei og er ikke dyrka mark.

Etter litt (en god del) søking på nettet forstår jeg det dithen at en er nødt til å ha særskilt grunn for å få fradeling i LNF-områder. Er det noen som har søkt på dette og funnet ut hva som skal til for å oppfylle disse særskilte grunnene?

Er også interessert i å høre om andre erfaringer med slike prosjekt.

   #3
 31     0
Vi er i en prosess når hvor vi prøver å skille ut tomt fra en gård, som er LNF-område. Ting har tatt utroooolig lang tid, men det ser ganske lyst ut. Vi har begrunnet med at området er uegnet til den bruken den har idag, og de har stilt seg postitive til det.
   #4
 1 943     0
Skal du søke bør du få det unna før 1. juli. Då skal det verta enda vanskeligare å få dispensasjon.
  (trådstarter)
   #5
 4     1

Skal du søke bør du få det unna før 1. juli. Då skal det verta enda vanskeligare å få dispensasjon.


Er det nye regler som kommer?

Sisch: Utrolig lang tid, er det 5 år eller 1 år? Bare lurer.
   #6
 27     Spydeberg     0
Jeg fikk fraskilt i fjor - søknaden ble levert i januar og det kom svar i juli. Fylkeskommunen sa blankt nei (som de alltid gjør), men etter et politisk vedtak fikk jeg heldigvis ja.

Mye av grunnen til at jeg fikk skille ut var at landbrukssjefen var med på det og sa at gården jeg skilte ut ifra ikke led noen nød. Huset mitt blir også koblet til eksterende kloakkrenseanlegg og fjernvarme - så miljø tingene ble tatt vare på (det er jo så populært om dagen). Når jeg skrev søknaden så passet jeg også på å nevne at tomten ville bli en naturlig forøkning av en "klynge" med hus - fra 3 til 4 hus.

Det jeg erfarte var å ha en løsning på alle ting som kommunen kan finne som problem, som vei (kanskje ikke så lett å få en avkjøring til på en fylkesvei), vann, kloakk osv. Samt pass på at det blir sagt at området ikke er veldig produktivt.

Jeg fikk altså skille ut tomt og bygge hus - mot at huset ikke skulle være for høyt og ikke skille seg for mye ut i naturen. Jeg måtte legge med bilder med hvordan huset kom til å "skli naturlig inn i naturen rundt".

Lykke til - håper du får lov.
Signatur
   #7
 31     1
Okei, ser at det har kanskje ikke tatt unormalt lang tid..  Smile men vi leverte søknad i jan/feb og de har sagt at de skal behandle søknaden denne uka, så det gjenstår å se...

  (trådstarter)
   #8
 4     0
Takk for gode tips.

Har vært i kontakt med vegvesnet og karen jeg snakket med virket faktisk litt positiv. Men man vet jo ikke slikt før man har søkt.
   #9
 3 259     Akershus     0
Sjekke ut den politiske sammensetningen i kommunen siden dere må ha ett politisk vedtak, dvs flertall, for deres ønske.

Finne ut hvem som leder partigruppene som danner flertall og gjøre noen positive fremstøt for å "sondere terrenget". Går jo an å ta en telefon og høre, be om ett møte.

Er dere tilfeldigvis velgere av partiene som har flertall så er det jo greit å gjøre det til kjenne. Kanskje lokke med å melde dere inn i partiet og stille opp som valgmedarbeidere frem mot valget  Grin
Signatur