283    3    0  

Godkjent bruksendring, men får ikke leie ut?

 16     0

Forrige eier av huset vi kjøpte har laget en leilighet i kjelleren. Soverom, bad, stue og kjøkken. Og så fjernet han den innvendige trappen så denne leiligheten kun hadde utvendig adkomst.
Fant ut at rommene ikke er godkjent for varig opphold engang.. Så vi har nå søkt kommunen om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Sendte med tegninger der vi tegnet inn en trapp mellom kjeller og 1 etg sånn at kjelleren skal bli en del av huset igjen. 
Så leser jeg brevet vi fikk og begynner å lure på hva de mener? Mener de at vi ikke får leie ut i det hele tatt? Eller mener de det er «ulovlig» om vi leier ut uten å ha etablert den innvendige trappen? 

Godkjent bruksendring, men får ikke leie ut? - 0DBBE037-F203-4546-BB1D-EF2CC872AC6B.jpeg - Snattis92

   #1
 719     Stavanger     0
Du vil aldri få en selvstendig boenhet i kjelleren i den forstand så lenge du har innvendig trapp og dør i kjelleren videre inn i leiligheten. Er det nå blitt godkjent for varig opphold kan du leie ut akkurat som du vil som en del av egen bolig.
Signatur
TSt
   #2
 6 370     0
Dette vil si at du ikke får lov å fjerne trapp / dør igjen etterpå slik som den over sier. Utleie av rom i egen bolig kan de ikke hindre deg.
   #3
 18 814     Akershus     0
Enkelte vil mene at det er en fordel at dette ikke er registrert som egen boenhet. Som egen boenhet kan det løpe på en rekke ekstra avgifter til bl.a. kommunen.
Som «del av egen bolig (dvs trapp her), kan du fritt leie ut.
Signatur