slt
   #11
 699     0
For den ofte betydelige sum en eiendomsmegler mottar ved formidling av boligeiendom, påhviler det ham en rekke plikter.

En av dem er å innhente opplysninger om bebyggelsens alder og byggemåte.
Her skal megler ikke kun stole på selgers oppgifter, men er pålagt å kontrollere nødvendige opplysninger så langt det er rimelig.

Siden salgsobjektet her er et dødsbo syntes det innlysende at megler i et slikt tilfelle anstrenger seg ytterligere for å fremskaffe disse opplysningene også fra andre kilder.
Skulle megler av en eller annen grunn ikke ha hatt mulighet eller foretatt seg noe for å innhente disse opplysningene, skal kjøperen før handel sluttes, gis skriftlig orientering om grunnen til dette.

Her må altså henvendelsen i første rekke rette seg mot megler som ikke har utført oppgaven han er pålagt og fått betalt for.

Siden en muntlig beskrivelse ved visning lett kan misforstås eller feiltolkes, skal byggeår også påføres salgsprospekt, går selvfølgelig ut fra du har kopi av denne eller et slikt kan fremskaffes.

Selv om ikke takstrapporten direkte vil avdekke store endringer, bør det tas hensyn til at byggemetode og konstruksjon endret seg betydelig fra 1890 til 1958, slik at det vil være vesentlig tyngre å vedlikeholde og istandsette huset for å bringe dette opp til dagens standard. Sannsynligvis vil det også være vanskeligere å omsette.

Hvis megleren avviser dine krav kan du klage inn foretaket for dårlig eller manglende kontroll til Norges Eiendomsmeglerforbund (hvis megler er medlem).  Disse kan idømme megler en bot, en slik ”dom” fra eget forbund gjør som regel meglerforetaket mer imøtekommende, evet får du stadfestet at du har en god sak å gå videre med.




   #12
 496     Stavanger     0
Kravet skal rettes mot selger , eventuelt selgers eierskifteforsikring, selv om det er et dødsbo.

Selger (eller eierskifteforsikringen) må selv rette et eventuelt krav mot megler eller takstmann.
   #13
 382     Østfold     0
Det finnes eksempler der megler eller taksmann er gjort ansvarlig for "skjulte" feil eller mangler ifm boligsalg...
   #14
 317     0
Med råte i laftestokker så ser jeg iallefall fort for meg at 5% fort blir nådd i utbedring, spesielt med tanke på at man i slike tilfeller ikke kan bo i huset mens utbedring pågår.

Det er jo bare 50.000 pr million...  Og skal man ha fagfolk til å reparere slike skader så ser jeg veldig lett for meg at tusenlappene får vinger.  Man bør jo sjekke hele laftekassen hvis man først skal gå igang med noe slikt,  dvs at alt interiør eller panel må av...

knallbom!