138    6    0  

Hva er det minste som MÅ være med på tegning i forbindelse med søknad om bruksendring?

 42     Halden     0
Hei.
Vi har pusset opp kjeller som var delvis pusset opp fra før, men der jobben for det meste var så dårlig gjort at vi måtte gjøre alt på nytt.
Kommunen har bare en gammel tegning som viser tom kjeller med betonggulv og bæreveggen som går gjennom bygningen. Denne tegningen hadde ingen nøyaktige mål, da dette var en felles prinsipptegning for flere hus som skulle settes opp av samme entreprenør.

Kjelleren er tenkt å kunne brukes som hybel. Den har egen inngang, men det er også åpent med egen dør mellom hybel-delen og resten av huset, slik at vi kan bruke det selv uten å måtte gå ut av huset.

I kjelleren har vi nå vaskerom, ett lite kjøkken, en litt stor stue, 2 soverom, ett toalett med dusj, 3 boder/kott.
I ene boden står har vi ett sikringsskap for det elektriske i kjelleren, (alt elektrisk i kjeller er koblet til en egen krets med egen strømmåler, slik at vi kan lese av hva som er brukt i kjeller. I en annen bod, har vi en egen varmtvannsbereder for "hybelen".

Slik jeg har forstått det, trenger vi bare søke om bruksendring for oppholdsrom. Er det riktig?

Hva er minimum som må være med på tegning?
Har noen noen gode eksempler på tegninger?

Kan jeg lage en tegning der jeg har bare gir informasjon om de rommene som skal være soverom og stue, uten å opplyse om toalett/bad, vaskerom og kjøkken?

Grunnen til at jeg ønsker å ha med minst mulig informasjon, er at jeg ikke ønsker å bruke tid på å tegne inn ting jeg ikke trenger å ha med, og jeg vet ikke hva som er nødvendig og ikke.
Signatur

   #1
 4 990     Akershus     0
Rominndeling og plassering av våtrom er et minimum. De setter pris på informasjon om øvrige roms tiltenkte bruk. Men du trenger ikke å ha med hvordan utformingen av kjøkken eller bad er tenkt, ei heller tenkt møblering.


.Thag
Signatur
HSt
   #2
 29 721     Lillestrøm kommune     0
Så skal det vel egentlig også svares på at alle krav mht isolasjon, lys, rømning, er ok. Her er det en veiledning om hvilke unntak du kan ha.
   #3
 4 990     Akershus     0
Men plasseres ikke på tegningen. Hvilket var hva TS lurte på Smile

.Thag
Signatur
HSt
   #4
 29 721     Lillestrøm kommune     0
Ja men ikke sikkert han visste det måtte være med noe mer enn en tegning Wink
  (trådstarter)
   #5
 42     Halden     0
Takk for gode svar. Smile

Så om jeg skriver kjøkken, bad eller vaskerom på tegning, så vil ikke dette føre til at de vil be om mer dokumentasjon på hvordan ting er gjort eller løst på disse rommene?
Skriver jeg "Bad (våtrom)" og "vaskerom (våtrom)" på tegning?
Hva med rommet der jeg har varmtvannsbereder? Der er det sluk med hell ned til sluk, men det er ikke våtrom. Bør jeg markere av sluk på tegning siden det er varmtvannsbereder der? -eller trenger jeg verken ta med varmtvannsbereder eller sluk på tegning?

Hei
..Her er det en veiledning om hvilke unntak du kan ha.


Har du en lenke til en veiledning?
Er det noen som har eksempler på tegning som viser hvordan tin bør se ut?
MVH
JAG
Signatur
HSt
   #6
 29 721     Lillestrøm kommune     0
Det er et dokument som snakker im
størrelse på vinduer osv (et rømningsvindu gir nok lys osv). På nybygg så er det ansvarsrett på membran på bad, men er visst ikke det hvis en legger inn et bad senere. Men hva regelen er for bad i omgjort fra kjeller vet jeg ikke, det skulle vært søkt før jobben med endringene startet.