6 392    12    1  

Hvem styrer bruket av byggelånet/pengene?

 1 515     Bergen     0
Har byggelån. Det jeg lurer på er hvordan diverse banker praktiserer styringen av byggelånet. Får man utbetalt hele lånet med en gang en begynner, eller er det vanlig at banken utbetaler litt etter litt. (for å spare renter)
Eller e det vanlig praksis at du leverer/sender hver regning til banken og lar de betale den for deg, av byggelånet.
Vil egentlig styre økonomien selv, uten at banken skal blande seg inn. Er det vanlig praksis idag eller, tar banken full kontroll over byggelånet ditt?

Noen kommentarer rundt dette, hadde vært fint....

ACE
   #1
 38     0
Hei!

Vi har byggelån i Handelsbanken, og det fungerer sånn at vi leverer inn regningene, så betaler banken dem. Hvis vi skal kjøpe noe kontant, gir vi beskjed på forhånd, slik at de overfører penger til brukskontoen. Leverer da inn kvittering og forklaring på hva dette var i etterkant. Denne praksisen bruker de for at pengene i byggelånet ikke skal brukes til tur til Bora Bora, selv om det hadde vært ekstremt deilig når man er midt i kaoset! :-D


   #2
 157     0
Vi har byggelån hos Nordea, og der sender vi regningene til banken etterhvert som de kommer. Når vi skal på Ikea å kjøpe kjøkkeninnredninger osv så får vi overført penger til kontoen vår på forhånd, men må vise kvittering etterpå.
   #3
 17     0
Hei,
Vi har byggelån i sparebanken S og Fj.   1,3mill.kr -har full kontroll sjølve. slepp levere inn kvitering ,tar ut kontanter om vi treng osv ..
  (trådstarter)
   #4
 1 515     Bergen     0
hm, ser at det praktiseres forskjellig her. Vil helst ha kontroll selv, ikke at jeg ikke stoler på bankne, men litt for min egen del også. har større handlefrihet, og blir jo litt slitsomt å ringe banken, hver gang du skal gjøre diverse innkjøp. Og det vil det jo bli mange av.
   #5
 529     Gjøvik     0
Det er mange måter å få lån på, og bankenes byggelån er dersverre som regel av den dyre sorten.

Jeg har gjort avtale med banken om delutbetalinger på ett vanlig lån og fikk en relativt god rente.

Utbetalingsplan blir da satt opp når jeg har fremdriftsplan klar for byggingen.
Signatur

   #8
 21     0
Har fått innvilget boligkreditt med sikkerhet i nåværende bolig å tomt.Da kan jeg overføre penger i nettbanken min etterhvert som jeg trenger det.Betaler kun renter på det beløpet jag har brukt.
   #9
 43     0
Vi har nettopp signert kontrakt på byggelån med Sparebank 1, og renten vår pr.i dag er på 8,9 % ..... og regner vel med at den snart stiger igjen :-\
   #10
 15     0
Jeg leverer inn regningene til banken, mens til små innkjøp bruker jeg Kredittkort , leverer denne regningen også i banken sammen med kvitteringene. Vil bare nevne at det er rentefri kreditt, dvs ingen ekstra kostnad(Bauhaus-kort)
får bonus for alt jeg handler...