187    4    0  

Hvor mye kan huset bygges ut mot nabo?

 907     OSLO     0
Søster har kjøpt seg gammelt hus og vi er litt usikre på regler rundt evt utbygging. Det vurderes å bygge ut mot nabo, men idag har både "vi" og nabo garasje under en meter fra nabogrensen. På sikt vurderes det også å bygge ny og litt større garasje. Må husveggen holdes åtte meter unna naboens garasje? Hva slags tiltak kan gjøres her? 
Hvor mye kan huset bygges ut mot nabo? - 20190811_182303.jpg - tonyG

   #2
 3 302     0
Utgangspunktet er fire meter fra grense for beboelse, en meter for uthus. Dersom man ønsker å bygge nærmere naboen enn dette så kreves det dispensasjon eller samtykke.

Retten til å utnytte egen tomt står sterkt, tror ikke det er noe som kan nekte deg dette. Men, gitt at det allerede står et hus nærmere så må man forvente å brannsikre (om ikke naboen allerede har brannsikret sitt bygg). Her er kravene fortsatt 1 meter fra uthus (under 50m2), men 8m fra beboelse uten spesielle tiltak.
  (trådstarter)
   #3
 907     OSLO     0
Så hvis vi brannsikrer egen garasje totalt, så kan eget tilbygg være uten brannsikring gitt at det holder 8 meter avstand til naboens garasje? Skal det nærmere enn åtte meter må deler av huset også brannsikres?