4 389    6    0  

Hvor vanlig og akseptabelt er det å prute?

 141     0
Vi har akkurat fått et prisoverslag på restaurering av en tømmerkasse som skal settes opp til bolig senere. Umiddelbart synes vi det virker mye, også når vi hører hvor mye tid de har tenkt å bruke til jobben. Vi har ikke sett detaljert prisoppsett ennå, men får se det til uka. Jobben er allerede påbegynt.

Hvor vanlig og hvor akseptert er det å forsøke å forhandle på prisen i byggesaker? Jeg er selvstendig næringsdrivende håndverker selv, (men innen en ganske annen bransje) og hater at kundene forsøker å presse prisen, for den er allerede maks presset og jeg tjener aaaaaltfor dårlig per time. Men jeg har en mistanke om at det er annerledes i byggebransjen på grunn av de gode tidene? Har jeg rett?

Er man dum hvis man ikke pruter? Eller får man kjeft hvis man gjør det?
Hvor store marginer kan man prøve seg på i så fall?

   #1
 516     0
Jeg kjenner ei jente som skulle bestille fliser til hele huset. De kom på 65.000 kr. Når hun var ferdig med å prute, kom de på 35.000. Da slang de med sentralstøvsuger i prisen.  ;D
Prut i vei. Har pratet med flere denne uken, og ordrebøkene begynner å bli tynnere. Jeg holder på å sanke anbud, og nå merker jeg at mange virker oppriktig glade for å bli kontaktet.
Lykke til.
Signatur
   #2
 474     0
Ingen tvil om dette, her er det bare å prute i vei.
Jeg pruter overalt og får ofte avslag på utenkelige plasser. Bildeler, playstation spill, trevarer, klær.....

Skal også bygge hus nå og selvsagt sende alt av arbeid ut på anbud, hvis en går ned i pris, følger ofte de andre med. På den måten skaffer man seg godt arbeid til akseptabel pris. Eksempel på jobb, skal ha en elektrojobb gjort med datakabling. Ene firma ga pris på 360.000 andre firma ga pris på 70.000. Sier seg selv at her er det store marginer ute å går!
Dette gjelder også i byggebransjen. Fliser, tapet, gulv, betong osv....
   #3
 21 487     Enebolig     0
Men sjekk hva slags utstyr de bruker. Mitt firma (el installatør) kan gi det laveste tilbudet med drittutstyr som i prinsippet er brannfarlig, og et høyere med kvalitetsutstyr.

Men seff kommer det forskjellige tilbud på jobber med likt utstyr, jeg sier bare at billigst ikke alltid er best.
   #5
 468     0

Men sjekk hva slags utstyr de bruker. Mitt firma (el installatør) kan gi det laveste tilbudet med drittutstyr som i prinsippet er brannfarlig, og et høyere med kvalitetsutstyr.

Men seff kommer det forskjellige tilbud på jobber med likt utstyr, jeg sier bare at billigst ikke alltid er best.
Ja, skal man prute på el og rør bør man ha en klar oppfatning av hva slags kvalitet som skal ligge inne i tilbudet.
   #6
 52     0
Prute er en selvfølge i min verden ;D!!!!

Nå nettopp hadde vi laget oss en liste over hvitevarer (produkt, varenr m.m) som jeg tok med til Expert. Da de ga oss pristilbud, sa jeg at jeg kom til å gå til Elkjop for å se om de kunne "slå" prisen til Expert. Som sagt, så gjort. Ikke lenge etter var jeg tilbake igjen på Expert, med tilbudet i handa, og pruta på nytt igjen på hvitevarene.. 'Atter en gang tok jeg med tilbudet til Elkjop, som ga sin "siste" pris (etter at salgskonsulenten hadde snakket med sin overordnet et par ganger). Resultatet var da nesten 10 000 i avslag på nyeste produktene... Denne kunne faktisk ikke Expert konkurrere med, så da ble det Elkjøp!

Så konklusjonen er; JA PRUT!!  Har du litt tid, så sett tilbud opp mot tilbud!! La de få vite at du handler der det er billigst Wink... Det er kun "jeg selv" som har noe å tape på å ikke prute eller sette tilbud opp mot tilbud..