13 138    6    0  

Hvor vesentlig er en vesentlig fasadeendring?

 312     0
Sitter og ser på kommunens web.   Der står det at man kan gjøre mindre fasadeendringer selv uten melding, mens vesentlige fasadeendringer må søkes om (med full pakke med ansvarshavende osv)

Jeg har en endegavl med to vinduer, og tenkte å sette inn ett til, helt maken type vindu, pent symmetrisk plassert i forhold til de andre.

Noen som tør vedde på om dette er en vesentlig eller uvesentlig endring?

Knallbom!

   #1
 57     0
Jeg vil tro at vesentlig endring vil si at det er noe som endrer hele fasaden/stilen på huset eller som kan risikere å sperre utsikt for andre, eller at det tar opp mer areal på tomta Smile Så lenge den ekstra gavlen ikke sperrer fjordutsikta til naboen så skulle det vel gå greit?
   #3
 63     Karmøy, Rogaland     0
Ring kommunen din og spør. Det er det letteste. Men kan ikke tro at ett ekstra vindu er vesentlig.

Vesentlig endring er mer i retning om du skal endre kledning fra loddrett til vannrett på hele huset. Og noe faktisk naboer legger merke til.
Signatur
   #4
 899     Bergen     0

Jeg vil tro det er motsatt, troro ikke kommunen vil se det som en fasadeendring å bytte kledning, men hvis du derimot setter inn et vindu....
   #5
 163     0
Vi har nettopp sendt inn byggemelding, har ikke fått svar enda. Etter at tegninger, nabovarsel og alle andre papir var sendt til kommunen, kom vi på at gangen blir veldig mørk, og vi vil gjerne ha satt inn et lite vindu ved siden av ytterdøren. Jeg ringte kommunen og spurte om vi trengte endringsmelding på dette. Det trengte vi ikke, men vi måtte sende med en ny tegning ved ferdigstillelse. Kanskje det blir noe av det samme? Ta en telefon!
   #6
 137     0
Ring kommunen og spør. Det er mye bedre. Vi måtte flytte to vinduer 1 mtr fra hverandre. Vi ringte kommunen og i følge de trengte vi ikke å sende inn en ny søknad. Husk å få navnet på personen du snakket me og noter gjerne ned dato og klokkeslett.
Signatur