3 232    5    0  

Hvordan reagerer kommunen dersom man bygger uten å ha søkt på forhånd?

 2     0
Hei, er det noen som har erfaring hvordan kommunen reagerer dersom man har bygget ut på boligen uten å ha søkt på forhånd. Jeg snakket med alle naboene på forhånd, og alle sa at det var OK og vi ble enig om at jeg skulle sende søknad senere. Imidlertid slo den ene naboen seg kontra èn uke etter ferdigstillelse og klager i "hytt og gevær" og mener jeg må rive alt siden jeg ikke søkte på forhånd..
Påbygget mot nevnte nabo er på ca 10 kvm og er kun utbygg av 1.et og er 5 m fra tomtegrensa..

har noen erfaringer?


kcd
   #1
 139     0
Veldig dumt å ikke søke når du har fått klarsignal fra samtlige naboer da? Er jo derfor en spør dem , og får det i orden så slikt ikke skal skje? er det ikke?
Men tilgivelse er vel lettere å få en tillatelse:)
   #2
 86     0
Nettopp derfor man søker og har alt på det tørre i fall en nabo slår seg vrang. Det kan godt ende at man svarer ja på noe man ikke vet åssen det blir, og etterpå så angrer de seg og om man ikke har tillatelse så kan man sitte dypt i det.
Signatur
   #3
 2 174     Oslo     0
Hei!

Her må jeg faktisk si at jeg er litt overrakset over de fleste kommuners praksis.
Jeg har aldri hørt om noen som må rive et ulovlig oppført bygg. Har sett masse tilfeller hvor kommunen ber vedkommende søke osv innen en gitt frist.

Av de sakene jeg kjenner til har ALLE som en blitt godkjent.

Min personlige mening er at dette blir helt feil og at kommunen  sender feil signaler. Selv velger vi å følge normal søknadsprosedyre og en saksbehandling på MANGE mnd....kanskje burde vi drite i hele regelverket og bare bygge vi også? FRISTENDE  ;D
taz
   #5
 3 841     Haugesund     0


Her står det at tilbygg med bruksareal inntil 50m2 er meldingspliktig, ikke søknadspliktig. Imidlertid skulle det ha blitt sendt skriftlig nabovarsel, og der er det kanskje et problem om en av naboene klager.


Jeg vil anbefale å gå direkte på loven.
Da mange har fått ny formulering. Siden du henviser til er fra 05/05 Smile
Signatur