6,986    2    0  

Kaste ut eier fra borettslag\sameie

 1,092     0
Noen som sitter i et styre og har vært borti dette før?

Hva skal til for og rett og slett kaste ut en person på gata?
Er det like strengt for næringsseksjoner som boseksjoner?

Dette gjelder støy og nedsøppling,overtagelse,ødelegelse av fellesareal. arealet må rehabiliteres.

Eieren har fått ca 15 muntelige og 7 skriftelige advarsler..

   #1
 969     0
Dette må vel gå via namsmannen. Og jeg går utifra at alt kan dokumenteres.Dette er og så advokat mat.   

Eierseksjonsloven.
Signatur
   #2
 3     Oslo     0
Du skriver at det er gitt ca 15 muntlige og 7 skriftlige advarlser til eier av denne seksjonene.

Det er et krav at disse advarslene kommer fra styret til seksjonseieren. Det er videre krav om at advarslene beskriver hva som ikke akseptabelt og at det er jo videre et vilkår at eier av seksjonen fortsetter adferden på tross av advarslene. Gjentatt støy ut over det akseptable, kan være god nok grunn. Det følger jo av eierseksjonloven paragraf 19:

Den enkelte sameier har enerett til bruk av sin bruksenhet og rett til å nytte fellesarealer til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene.

      Bruken av bruksenheten og fellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre sameiere.

      Bruksenheten kan bare nyttes i samsvar med formålet, jf. § 6 sjette ledd. Endring av bruken fra boligformål til annet formål eller omvendt må ikke foretas uten reseksjonering etter § 13 annet ledd.


Dersom en seksjonseier - på tross av gjentatt advarsler fra styret - forsetter å f eks lage støy i sin seksjon eller på fellesarealer, kan det være grunnlag for å tvangsselge hans seksjon eller kreve fravikelse. Reglene om dette følger i eierseksjonloven 26 og 27:

§ 26. Pålegg om salg

      Hvis en sameier til tross for advarsel vesentlig misligholder sine plikter, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen. Kravet om advarsel gjelder ikke i de tilfelle der det kan kreves fravikelse etter § 27. Advarsel skal gis skriftlig og opplyse om at vesentlig mislighold gir styret rett til å kreve seksjonen solgt. Pålegg om salg skal gis skriftlig og opplyse om at seksjonen kan kreves solgt ved tvangssalg hvis pålegget ikke er etterkommet innen en frist som ikke skal settes kortere enn seks måneder fra pålegget er mottatt.

      Er pålegget ikke etterkommet innen fristen, kan seksjonen kreves solgt gjennom namsmyndighetene etter reglene om tvangssalg så langt de passer. Tvangsfullbyrdelsesloven §§ 4-18 og 4-19 gjelder tilsvarende. Dersom det innen fristen etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-7 første ledd reises innvendinger mot tvangssalget som ikke er klart grunnløse, skal begjæringen om tvangssalg ikke tas til følge uten behandling ved allmennprosess. Bestemmelsene i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-20 om det minste bud som kan stadfestes, gjelder ikke ved tvangssalg etter denne paragraf.

§ 27. Fravikelse

      Medfører sameierens oppførsel fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen, eller er sameierens oppførsel til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommens øvrige brukere, kan styret kreve fravikelse av seksjonen etter tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 13. Begjæring om fravikelse kan settes fram tidligst samtidig med at det gis pålegg etter § 26 om salg. Begjæringen settes fram for tingretten. Dersom det innen fristen etter tvangsfullbyrdelsesloven § 13-6 reises innvendinger mot fravikelsen som ikke er klart grunnløse, skal begjæringen om fravikelse ikke tas til følge uten behandling ved allmennprosess.

      Etter reglene i paragrafen her kan det også kreves fravikelse i forhold til bruker som ikke er sameier.


Dette er en styresak og jeg vil anbefale at styre eventuelt rådfører seg med advokat før man krever tvangssalg eller fravikelse....

Mvh
advokat
mobil 951 60 000