24 534    35    1  

Kjøpt ny leilighet : Plagsom trinnlyd fra leilighet i etasjen under

P86
 9     Østfold     0
Heisann, har netopp flyttet inn i en splitter ny leilighet i en 4mannsbolig. (østfold/knapstad), Dette er bygd av et entrepenørfirma med relativt godt rykte og lang erfaring. De skrøt jo ekstra av god isolering i bygget før det var ferdig bygd. Jeg bor i 2 etg, og en av grunnene til at jeg valgte det var for å slippe lydtrinn fra de under meg. Men her i disse leilighetene hører jeg (og naboen min i den andre 2.etg), jaggu lydtrinnene til de som går under oss veldig godt. Det kan virke som lyden forplanter seg videre opp i veggen. Alle som har vært på besøk har stussa veldig på dette. At en hører lydtrinn til de som går over seg i en leilighetsblokk er vel normalt. Men å høre de som går under seg er veldig spesielt, og ihvertfall i en helt ny leilighet. Jeg hører ikke snakking, eller lav musikk så på det området er ting i orden. Men legger jeg øret inntil veggen kjenner hører jeg skrittgangen til de under meg bedre, og kjenner også et lite lydslag i gipsen. Det er også samme hvilket rom jeg og de under er på. Jeg hører skrittgangen uansett.

Så det jeg lurer på. Har jeg noen rettigheter? Er det noen max krav på lyd. Har jeg en sak her? Jeg har allerde informert entrepenørfirmaet om problemet. Men selvfølgelig, de ønsker jo helst ikke å bruke mer tid og penger her lenger. Og skal de rette opp i dette, blir det nok ufattelig dyrt for dem.

Noen som har innspill ?  


Mvh
Preben

Siste redigering: 11. august 2010 11:15:30 av P86

   #1
 3 216     0
Ja, det er makskrav på trinnlyd, L'n 53 dB eller mindre på vanlige leiligheter i klasse C, som du er inne på, så er dette sjeldent ett problem oppover. Du kan alltids få det målt, men utifra det du forteller, så bør du forberede deg på at det godt kan hende det er innefor kravet. ca 20% synes nivåer som er innenfor klasse-C kravet er plagsomt.

AtW
   #2
 3 258     Akershus     1
Mange glatte flater, parkett, malt gips osv gir fort klang i nye boliger som i tillegg er sparsommelig innredet.

Fyll på med tepper, møbler, bokhyller, bilder på veggene osv så roer nok lyden seg. Spørs om naboen under gjør det samme da... Wink
Signatur
   #3
 3 216     0
Mindre klang har en viss effekt, men vesentlig mindre enn tiltak i selve konstruksjonen.

AtW
P86
  (trådstarter)
   #4
 9     Østfold     0
Hmm.. ja er ikke greit å vite. Jeg ble ihvertfall skuffet over dette. Hehe, man venner seg vel til ting etterhvert men hjelper ikke på at det er en barnefamilie som står opp kl 6 hver dag under meg heller.  :P


Jeg vet ihvertfall at skrittgangen du hører under deg her i disse leilighetene er unormalt. Men det skulle ikke forbause meg om det slipper under kravet alikevel ::)

Det positive for meg her er at utbygger bygger et tilsvarende prosjekt rett ved siden av og er godt i gang med reisverket. Og det er nok i dems interesse også å prøve og finne ut hva som har skjedd, hvorfor lyden forplanter seg sånn oppover. Om jeg får utbedret noe er jeg veldig skeptisk til.

Kanskje jeg kan få en erstatning i form av penger?

   #7
 2 397     Bjørkelangen     0
Hmm.. ja er ikke greit å vite. Jeg ble ihvertfall skuffet over dette. Hehe, man venner seg vel til ting etterhvert men hjelper ikke på at det er en barnefamilie som står opp kl 6 hver dag under meg heller. 


det er normalt at barn står opp tidlig.foreldrene skal tidlig på jobb å greier.
mulig det er du som er var for lyder.bor selv i en terrasse blokk i et borettslag.
jeg hører dem over litt men ikke mye.
om det er betong eller treverk har ingen ting å si.
selvfølgelig hvis jeg borer i betong veggen så hører naboen det på andre sida.

hvis du er var for ligger kan du ikke bo i et bofellesskap.enkelt å greit
Signatur

   #8
 5 111     Sørnorge     0
Sjekka at det ikke er en usynlig mann på loftet? Gå opp og se etter!
   #9
 2 397     Bjørkelangen     0
hahahahahahahaha
Signatur
   #10
 533     Romerike     0

Jeg vet ihvertfall at skrittgangen du hører under deg her i disse leilighetene er unormalt. Men det skulle ikke forbause meg om det slipper under kravet alikevel ::)


Hvordan er trinnlyden deres ned til de under?  Siden dette er 4 seksjoner, så vil dere ha en sterkere sak dersom dere går til sak sammen mot utbygger..