2 347    3    0  

Koster igangsettelse like mye som rammesøknaden?

 276     0
Koster igangsettelse like mye som rammesøknaden? Rammesøknaden var dyr. Med lokal godkjenning av arkitekten samt en dispensjonssøknad vi ikke fikk igjennom kom rammesøknaden på over 25 000. Nå er igangsettelsessøknaden endelig sendt. Koster det like mye??? Jeg finner ikke noe om dette på kommunens hjemmesider. Der skriver de bare om byggegebyr... si ikke at jeg skal ut med dette en gang til...................

   #1
 839     0
Regner med kommunen har et gebyrregulativ. I bergen er det inkludert i byggesaksgebyret, dersom en ikke trenger mer enn 2 igangsettingstillatelser (f.eks en for grunnmur og en for hele tiltaket er inkl.)
  (trådstarter)
   #3
 276     0
Ja det gjør jeg. Rimelig selvsagt, siden jeg har tryglet ham om å gjøre jobben. Og det er jeg glad for. Arkitektarbeidet kommer på under 2 % av totalkostnadene. Når huset står ferdig vil det være resultat av helt nye originaltegninger hvor arkitektens sikre estetiske grep går sammen med våre behov.

Derimot er jeg frustrert over kommunen. Vi bygger i et nyregulert område hvor utbygger av fellesanlegg (veier, ledninger, vann og avløp, data) er forsinket med det meste, Greit nok det. Også greit at kommunen er restriktiv med å gi byggetillatelser før fellesinvesteringene er på plass. Rett og rimelig. Men det er ikke like greit når vi ser hvordan noen får byggetillatelse og ikke andre. Særlig når det er vanskelig å se de objektive grunnene til at noen får tillatelsene andre ikke får... ingen ønsker en situasjon hvor enkeltutbyggere med politiske kontakter eller firmautbyggere kommuen oppfatter som viktige næringsinteresser får tilgang til tillatelser andre ikke får! Eller tar jeg feil???