#32
 299     0
Hm, litt usikker. Det er vel totale areal på huset. Hva er forskjellen egentlig. Jeg har lagt sammen m2 i som står oppført på tegningen i alle rom og fikk da ca 201 m2. Da blir det jo litt annen pris.  Smile Med hele grunnflaten blir det tilsammen 220 m2. Det er vel fra yttervegger det blir målt da? Hva menes egentlig med BRA?
   #33
 291     0
Bruksareal er alt målverdig areal innenfor bygningers yttervegger (se NS 3940 for hva som er måleverdig)
   #34
 342     0

Dette er feil.... BRA bruksareal er hva som har funksjon over 1.90 i takhøyde..

Totale arealet i huset mitt er også på 220 kvd


   #35
 291     0

Hva er det som er feil?

For at det skal være måleverdig må takhøyden være minst 1,90 i 60 cm bredde i henhold til NS 3940 som jeg henviste til. I tilegg er det krav om adkomst mulighet og gulv. NS 3940 sier også hva som skal medregnes og ikke i bruksareal.
   #37
 4 156     Oslo Vest     0
Hva er prisen på et normalt nøkkelferdig hus levert over plate på mark? Jeg representerer selv et tysk ferdighusselskap og baserer mitt innlegg på erfaringer. Vi har svært gode rabatter på store innkjøp, produserer skreddersøm, bruker tyske arbeidere men har norske ansvarsretter og byggeledere. Selv med betydelig innsparelser pga det ovennevnte vil et kvalitetshus uten spesielt dyre løsninger som vannbåren varme og dyre kjøkken ligge på fra kr. 15.000,- per kvm/BTA og oppover.

Det foreligger ingen definisjon på hva som er nøkkelferdig,men i prisen inngår kjøkkeninnredning, parkett, alle flater overflatebehandlet, flislagte bad, alle elektro- og rørinstallasjoner og et hus man kan flytte inn i. Utgifter til graving, støping av plate på mark/kjeller er ikke medtatt.

Får man en pris under denne ville jeg være redd for at noe ikke er med i prisen. Man skal være meget bevisst på at firmaet man inngår avtale med har de nødvendige ansvarsretter og ikke minst et fungerende kontrollsystem. Det er kompliserte regler man skal forholde seg til, og dersom entreprenørern ikke har sitt på det tørre vil du som kunde bli skadelidende. Ikke alle entreprenører har en forsikring, og går entreprenøren konkurs vil du ha et stor problem med å få andre til å overta ansvaret for det som tidligere er gjort. Som følge av det norske regelverket vil kvalitetssikringen av hele prosjektet medføre kostnader.

Å handle med et utenlandsk firma vil være MEGET risikabelt. Du må alltid sørge for at det brukes norsk standardkontrakt "byggeblankett 3425" om du er forbruker, kun betale forskudd mot sikkerhet og bli forelagt alle godkjennelser både for firmaet og produktet, samt bevis for at prosjektering har funnet sted. Det finnes mange eksempler på at man har betalt inn forskudd og at det har forsvunnet. Husk også at et elementhus som er importert i fra utlandet enten skal ha en godkjennelse i fra hjemlandet (EU-EØS land)eller en tilsvarende godkjennelse i fra Norge. Uten dette ville jeg ha vært meget skeptisk.

Med de kravene som stilles til kvalitetssikring, myndighetskrav, leveringsbeskrivelse osv tror jeg at uansett hva salgspris man får ved inngåelse av kontrakt vil huset sjelden bli noe billigere når det ferdig enn hva jeg har skissert ovenfor. Jo mere som er med i leveringsbeskrivelsen, desto lettere er det å få oversikt over totalkostanden, og jeg det er jo den som dessverre er den viktigste kostnaden å få klarhet i.

Svaret blir at den som blir lovet et nøkkelferdig hus/hytte til kr. 10.000 per kvm/BTA blir lurt.

Kjøp av et etablert større firma, vær obs på at det er du selv som skal betale, la bankens takstmann se over kontrakter og leveringsbeskrivelser, la han sjekke utførelse og levering før du betaler og følg med på hva som skjer. Det er dine penger som skal forvaltes
Signatur

   #38
 18     0
Nå har jeg bygd 4 mil utenfor oslo. 15000 i oslo er sikkert ikke dyrt, men det er vel litt mer enn hva man betaler rundt her hvertfall. Var på drammenshus , de skulle ha 12000 for mitt pluss tomt og graving. Den prisen burde du slå om du importerer. Jeg kjøpte all materialene i Norge, det er faktisk ikke så dyrt her. Sjekk med sagbrukene rundt omkring, lever hele lista så får du bra rabatt.
   #39
 4 156     Oslo Vest     0
Sjekk leveringsbeskrivelsen til Drammenshus. Vi er ikke i samme divisjon, heldigvis. ;D
Signatur
   #40
 18     0
men drammenshus var helt ferdig. Vi ba om nøkkelferdig med downlight mer stikk helt ferdig liksom. ikke det du har sett, men sant skal sies jeg liker husene dine de er stilige