244    11    0  

Lov med ytterdør direkte inn på soverom?

MHN
 5     0
Er i en prosess hvor jeg søker om å endre fra boder, til rom med varig opphold (hoveddel). Har engasjert en som hjelper meg med denne prosessen. 

Fagmannen som bistår mener at dette burde bli godkjent( Se vedlagt tegning). Tegningen er bare en amatørmessig kladd fra min side, over opprinnelig tegning som bla var uten trapp. 

Med både trapp og ytterdør direkte inn på soverommet, er dette virkelig noe kommunen kommer til å godkjenne, slik denne fagpersonen påstod pr telefon?Lov med ytterdør direkte inn på soverom? - ny planløsning.jpg - MHN

MHN
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Trappen går til 1 etg. Altså hoveddelen til huset. Den ender ut i gangen i 1 etg.
   #3
 2 502     Asker     0
Det er da ikke noe som hindrer en dør på et soverom. Er ikke noe forskjell fra en dør ut i en hage. Ei heller en trapp. Dette er ikke en separat boenhet, da den hverken har kjøkken (nå) eller er avskilt fra hoveddel. Dette er et soverom, et bad og en kjellerstue.
Signatur
HSt
   #4
 25 413     Lillestrøm kommune     0
Da må seng bli en sovesofa til gjester, og da viser du det ikke som soverom. hvis dette skal bli en utleie ting så må sengen inn i stua.

Jeg hadde vært enig med han over hvis dette ikke er hovedadkomst til huset.

Det er trapperom/entre, stue og bad
MHN
  (trådstarter)
   #5
 5     0
Takk for svar. Dette er ikke hovedadkomst til huset. Den befinner seg i 1 etg.
HSt
   #6
 25 413     Lillestrøm kommune     0
Ok hvis det da er dør oppe så er det enda bedre, men jeg ville få frem slike detaljer, en merknad på tegning e.l.
MHN
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Jeg la ikke ved tegningene for 1 etg her som viser hovedinngang, da det ikke gjøres noen søknadspliktige endringer der. Dro kun ut den delen av huset jeg var usikker på, og som skal omgjøres. Tegninger for hele underetasjen, og 1 etg legges selvfølgelig med i den formelle søknaden.

Alle disse rommene har tidligere vært bod, men ulovlig bygget om av forrige eier. Tenkte jeg nå skulle ordne opp.

Er dere da enige med han som bistår meg i søkeprosessen om å søke dette til å bli et soverom (selv om soverommet blir litt lite og snålt). Eller ville dere søkt det som trapperom / bod / annet..?

HSt
   #8
 25 413     Lillestrøm kommune     0
Er det dør oppe så er jo dette også egnet for bruk fra din del, nettopp det en hybel i egen boenhet skal være. Kjør i vei.
MHN
  (trådstarter)
   #9
 5     0
Tusen takk. Supert å kunne rådføre seg her, når man har null peiling selv.
   #10
 5 332     Tromsø     0
Så vidt jeg forstår er det ikke nødvendig ved søknad om endring fra boder til oppholdsrom å fortelle hvilke rom som er stue og hvilke rom som er soverom. Både stue og soverom er oppholdsrom. Hvilket av rommene som er hva, eller om begge er soverom eller begge er stuer, er uvesentlig.

Hadde det vært jeg som skulle innrede dette arealet, så hadde jeg antagelig satt inn dobbeltseng i det største rommet, brukt en god del av gulvplassen til skapplass, og satt en TV og sofa i det ytre rommet med døra og trappa.
Signatur