24 256    42    1  

Naboen har kappet ned trær på min tomt!

 4     1
Naboen har ryddet trær på min tomt.

Hva skal en gjøre?
Har snakket med han og tror han vil ordne opp?

Hva er vanlig praksis her,det er snakk om ca8 stk osper på ca 10-15 cm i diameter og noen einerbusker.

Håper noen har noen tips?

   #1
 21 485     Enebolig     0
Er dette en prisippsak eller har det betydning for deg? Vet ikke helt hva som er vanlig praksis. Jeg ville mest sannsynlig godtatt det for å bevare freden dersom det ikke er snakk om at han nå kan se inn på badet ditt ol.
   #2
 211     Ålesund     0
Synes at å bare akseptere det er et elendig råd.. er vel ingen som vil ha 'bra naboforhold' til noen som tar seg til rette på denne måten?
8 trær er jo ikke småtterier heller, du skulle vel faktisk godkjent om han gjorde en sånn jobb på SIN eiendom 4 m fra din grense..?

Har dårlig toleranse for sånt etter en x-nabo skamklipte et 70 år gammelt tre på min eiendom en gang  >Sad

Ville faktisk levert en anmeldelse, selv om politiet sikkert hater sånne saker da  Wink
   #3
 142     Oslo     0
En anmeldelse kommer det hvertfall ingenting godt ut av. Elendig råd. Du får bare ta det opp med ham, det beste du kan håpe på er en unnskylding.
   #4
 60     0

Sørg i hvertfall for at du får veden fra disse 8 trærene!

Naboen din burde kviste, kjøre bort kvisten, sage opp kubber og kløyve veden for deg og stable den pent opp på dint tomt til tørking!
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 4     0
Det blir en prinsipp sak for det er ikke første gang han tar seg til rette ,dette er i et nytt byggefelt og første gang han ryddet var når han skulle rydde sin tomt,og var vel uheldig og komme over på min tomt ,da godtokk jeg en unskylding etter mange diskusjoner med han, og vi gikk igjenom grensene så det ikke skulle være noe tvil.

Men, så skjer det igjen mens jeg er på jobb så klart.og etter mange diskusjoner igjen så blir vi enige om at han skal sette opp et gjerde på grense mellom eindomene som skal være 1.8m høyt og fin siden mot min tomt og med ferdig dato.jeg ville ha dette skriftelig men det ville ikke han,og det gikk jeg med på dum som jeg var? Men det som er saken er at han har begynt på gjerde og med fin siden mot seg og ikke riktig høyde og datoen som vi avtalte tror jeg ikke han klarer og rekke.så hva gjør jeg nå?  ???

Naboforholdet er allerede ødelagt!
   #6
 21 485     Enebolig     0
Da har jeg misforstått, trodde han hadde vært uheldig og mistolket grensa eller noe sånt. Hvis dette er en vanskelig nabo som ikke har fornuft ville jeg kjørt over han  ;D
   #7
 60     0

DA er jeg ikke i tvil - rusle ned til politiet og anmelde han for ugjerningen.
Ingen grunn til å stryke drittsekker med hårene!!!

Politiet har god erfaring med slike ting i Oslo. Er det gjort med overlegg må man regne med å betale ca. 5.000,- per tre til skadelidte + en symbolsk bor til statskassa!

Kjør på - 40.000 er en grei kompensasjon for deg vil jeg tro - skaden er jo allerede et faktum. Pengene er ikke av betydning vil du sikkert si  Smile , men tro meg; dette gir naboen en SKIKKELIG lærepenge (40.000 lærepenger bokstavelig talt).
Signatur

   #8
 529     Gjøvik     0
Jeg har pris på slike trær ferdig planta fra Anleggsgartner. Og det stemmer med ca 5000kr/stk + moms. Så det er ingen ubetydelig verdi han har tatt.

Krev at han replanter trær av samme størrelse... Evt at han betaler seg ut av det.
Signatur
   #9
 21 485     Enebolig     0
Bruker virkelig politiet ressurser på slike saker? Kan tenke meg at de kan sende ut en bot, men dersom han ikke godtar den må det jo føres sak. Eier av tomten vel utvilsomt vil vinne, men likevel mye stress.

På den annen side kunne jeg gjort det selv dersom denne naboen stadig tar seg til rette.
   #10
 342     0
Hvis det er ett stort problem for deg hadde jeg bare gått bort til naboen å spurt seriøst hvorfor han tar seg til rette på denne måten ? Hvis han da er motbydelig og typisk norsk. Så hadde jeg bare spurt om han virkelig vil bli uvenner med nabolaget og lage kvalme som vil ødlegge nabolaget i mange år. Sier han da ja så bank opp hele gubben.. Hadde ikke tvilt ett sekund jeg hadde åpnet en boks med woooppp ass Grin selvfølgelig vold løser ikke alle problemer men gir en meget god følese hver gang du ser naboen som prøvde å lure deg ;D