2 154    2    0  

Noen tanker rundt det å finne gode løsninger og spare penger samtidig.

 90     Et sted uten naboer     0
Det er ikke dumt og legge klart rør og kasser for spotter og heller montere de inn senere.
Spott skinner i tak er også en fin og trendy løsning.

På badet ville jeg vurdert baderomsplater med flisemønster. Nå finnes det mange fine plater som man nesten må ta på for og se at det ikke er ekte fliser. Disse er både billigere og vedlikeholdsfrie i forhold til fliser.
(m2 prisen er kanskje mindre på tibudsfliser men forarbeidet og jobben med og kle vegger, forsterke de, smøre på membran, lime og sette opp flisene er skamdyr i forhold til plater man kler et helt bad med i løpet av noen timer)

Legger du fliser må du også tenke på at fugene tæres og blir stygge i løpet av noen år.
Prøver bare og si at fliser er fint, men er dyrt og har ikke evig holdbarhet. 

Har du tenkt og bruke vedfyring til hoved oppvarming, så har du ingen behov for gulvvarme i andre rom enn bad og vaskerom(der bruker man bare varmen på vinteren).

Jeg er litt skeptisk til varmepumpe men det er mange fordeler med det.
Du holder en gjevn temp i huset hele døgnet og får sirkulasjon i luften. Er kanskje billigere enn vannbåren varme og i nye hus er ofte gulvene så godt isolert at det skjeldent blir gulvkaldt.

Bare lufter noen tanker;)

   #1
 366     0
Litt enig med deg hva sånne baderomsplater anngår.

Jeg er ikke den store flis-elskeren, så jeg må si jeg sterkt vurderer plater på veggen, og belegg på gulvet.................

Blis så fint atte  ;D
   #2
 366     0
Eh, jeg har ikke peiling, men nå sa en venninde av meg på tlf i går at det blir IKKE billigere med våtromsplater, forde det er "grunnarbeidet" på badets vegg og gulv som koster, og det må  gjøres alikevell....

-så det blir kanskje ikke billigere.............meeen, lettere å holde reint og fint da....hehe