2 804    2    0  

Sammenheng mellom byggepriser og lave boligpriser?

 36     0
Hei!

Dere som har litt mer peiling enn meg på økonomi  ;D

Tror dere at det bli billigere å bygge nytt hus hvis nå boligmarkedet roer seg litt og renten stiger? Eller har vi rett og slett bare lagt "den faste listen" enda litt høyere?

Jeg ber dere ikke se inn i krystallkulen, men lurer på om det er en sammenheng mellom disse faktorene. Vi sitter og grubler på om vi skal signere en 3 mill kontrakt - eller vente 6 mnd for å se om prisene går nedover...

Tilgir aldri meg selv (dvs. fruen tilgir ikke meg) om vi signerer nå og prisene stuper  :'(

   #1
 5 116     Troms     0
Jeg tror ikke det vil bety veldig mye, men dette kommer jo helt an på hvor sentralt dere bygger og om det er press i det aktuelle området eller ikke. Bygger du i by så tror jeg det er hipp som happ og prisene vil antakelig ikke påvirkes veldig mye av rentenivå og stans i bruktsalg. Vi er nemlig i akkurat samme fase som dere, men har bestemt oss for å bygge til sommeren uansett liksom. Signerer dog ikke kontrakt før  alt er tatt høyde for i en kontrakt da. Dvs ned til hver minste bitte lille ting. Å bare kaste seg ukritisk på fordi utbygger sier at det er nå eller aldri, så kan det faktisk tyde på det motsatte? Kanskje det ikke er så mange som tidligere som står i kø og vil signere?
Signatur
   #2
 516     0
Mye av det som bestemmer prisen er etterspørselen på nye og brukte boliger. På en måte er det forbrukeren med på å bestemme prisene, men god hjelp fra media. Hvis dere signerer nå, kan det godt være mulig at dere er med på å presse prisene opp  :o
Det er vanskelig å forutse markedet, men jeg er i den situasjonen at jeg har et nytt å bygge og et brukt å selge. For meg er det viktig at vi holder en jevn etterspørsel. Det hjelper ikke meg om det skulle bli 200.000 billigere å bygge hvis jeg får 400.000 mindre får min eksisterende bolig.
Signatur