2 713    3    0  

Skrive kontrakt

 3     0
Nå er vi noen søsken som får hver vår tomt ut fra familiegården. Men ting tar tid med å få stukket ut tomter og generelt få igang byggeprosjektet i det hele tatt. Vi har vert med forskjellige husleverandører og har havnet på forskjellige løsninger.
Siden ting tar tid så har vi sakt ifra til vår husleverandør at vi legger ting på is til vi har mer konkrete datoer å gå utifra. Vi fikk et greit svar at vi snakkes når ting er mer klart.
Men så gjelder det min bror da, fikk nå høre at han har planer om å skrive kontrakt med sin husleverandør neste uke. Jeg har ikke bygget hus før og vet ikke så veldig mye om det. Men dette syntes jeg hørtes rart ut.
Er det ikke litt tidlig og skrive kontrakt når vi ikke vet hvordan tomtene blir og når bygging kommer igjang?

   #1
 38     0
Hei!

Jeg ville ALDRI skrevet kontrakt før tomten er på plass!

Hustypenmodell bør/må tilpasses tomten - ikke omvendt (dyrt).
Det er litt avgjørende om dere får flat tomt eller skrå tomt osv...

Det lønner seg uansett ikke å skrive kontrakt nå for da blir en evnt. prisregulering med utgangspunkt i dagens indeksverdi.

Nei, bruk god tid på dette du - ingen grunn til å forhaste seg!

Jeg velger å snu problemstillingen på hodet:
Finnes det EN ENESTE god grunn til å skrive kontrakt allerede nå?
Tror svaret blir NEI.

Ta deg god tid - bruk tiden til å snakke med flest mulig husleverandører. Fortell de at du har god tid og kan velge blandt mange som vil bygge for deg.
Press prisen ned og få med goodies i leveransepakken.

Husk - du har god tid, og det er du som har tomt - og ikke minst penger!

Lykke til
  (trådstarter)
   #2
 3     0
takk for svar. Det du skriver passer veldig til hva jeg tror. vi har planer om å bruke tiden godt siden vi er så "heldige" å ha god tid.
   #3
 75     0
Du må vente slik situasjonen er, men ingen ting blir billigere(historisk sett) med tiden, materialer og lønnsutgifter for håndverkere stiger i stor fart. slik det har vært til nå. De som ventet for bare 2 år siden til i dag  har nok tapt noen 100 tusen på det, men en vet jo aldri i disse turbulente tider.
Gødd luck.