2,505    5    0  

Taket lekker i leilighet delvis under hus og delvis under p-plass

 42     0
kjøpte huset vårt for ca 1 1/2 år siden.
Dette huset har en utleie leilighet som ligger delivs under og delvis utenfor resten av huset. Deler av parkeringsplassen ligger også over denne leiligehten.

i dag fikk jeg beskjed fra leieboer at det lekker fra taket og etter nærmere undersøkelse viser det seg at vannet mest sansynlig kommer fra parkeringsplassen.
Det lekker på badet, soverommet og i stua.

Denne leiligheten og parkeringsplassen er laget av forrige eier som forøvrig har eierskifte forsikring (hvis det er relevant).

spørsmålet mitt er da: hva gjør jeg? hva kan jeg gjøre? hva bør jeg gjøre?
Har tidligere eier noen form for ansvar her? kan forsikrings selskapet mitt hjelpe meg?
eller må jeg utbedre skaden for egen regning? (da er jeg i såfall ruinert og må selge huset:( )

hilsen

fortvilet huseier.

kenneth

bex
   #1
 4,293     Østlandet     0
følgeskadene dekkes vell av innboforsikring, men muligens du må fikse skaden selv viss ikke det går på eierskifte forsikringen,  snakk med forsikringselskapet for eierskifteforsikringen og for ditt egetforsikringselskap og hør
Signatur
   #2
 162     0
Hei!

Vi har en tilsvarende sak gående med eierskfteforsikringsselskapet. Hvis du søker på eierskifteforsirking og nicket mitt vil du kunne se en mulig fremgangsmåte.

Du bør være klar over at eierskifeforsikringsselskapet ikke representerer deg, men tidligere eier og vil kun være interessert i å utbetale så lite som mulig i tillegg il de prøve å finne grunnlag for at du visste eller burde ha visst om eventuelle mangler

Det du kan gjøre er følgende:

1. Ta kontakt med ditt eget forsikringsselskapog avklar om de dekker skadene. De vil evt kunne gi deg et par råd til hva du bør gjøre videre.
- Hos oss gjorde de ikke det, da forsikringen vår ikke dekker utett tak og dermed dekkes ikke følgeskader heller.

- Innboforsikringen din vil forhåpentligvis dekke advokatutgifter opptil 80`til 90`tusen hvorav du må betale en egenandel opptil 10`tusen

hvis ikke forsikringsselskapet ditt dekker skaden:

2. Meld deg inn i Huseiernes landsforening. Her kan du få god juridisk bistand og videre hjelp.

3. Vi tok kontakt med en takstmann og fikk taksert skaden for å vite om skaden var så vesentlig at det var verdt å gå videre. Dvs 5% av kjøpesummen.

4. Reklamerte til tidligere eier - sendte skriftlig brev med en frist på 14 dager. forslag til brev kan du se på nettsidene til forbrukeradvokatene.no

5. Sendte samtidig inn en reklamasjon til eierskifteforsikringsselskapet - brukte deres eget klageskjema og opplyste også om at tidligere eier var informert.

6. Følg opp eierskifteforsikringsselskapet. Bruk en hyggelig tone, men de trengs å følges opp. Husk at en endelig avgjørelse kan ta lang tid

lykke til
3

taz
   #3
 3,840     Haugesund     0

2. Meld deg inn i Huseiernes landsforening. Her kan du få god juridisk bistand og videre hjelp.


Dette burde alle gjøre uansett !!!

430,- pr. år har vel ALLE råd til Wink Så får en "hus og bolig" 6 ggr. i året også.
Signatur
   #4
 250     0
Dette hørtes dyrt ut, men vi har gjort lignende jobber i flere p-hus der betongen har fått sprekker å trekker vann. Vi tekker hele etagen med memban /sveiese papp . å deretter støype ei ny plate over.
   #5
 390     0
Oppvarmede rom under betongdekker (terrasser / parkeringsplasser mv) er ofte problematiske. Skal en tetting fungere anbefales det å legge en to-sjikts tetting. En løsning er å legge en banemembran i bunn mot dekket, deretter isolasjon, så 4-5 cm armert påstøp, og tilslutt en sekundærmembran for å beskytte påstøpen. Denne må være diffusjonsåpen og bør beskyttes med et slitelag, eksempelvis flis eller annet slitesterkt materiale. Fall bør være 1:50, MINIMUM 1:100, og det må også være gode avrenningsmuligheter.
Uansett vil man ha en risiko for at det kondenserer på innsiden, siden membransjiktet ligger på "feil" side fuktmessig. Dette kan begrenses ved at man påser at fuktsperre på innsiden er 100% og at man besørger god luftutskiftning.

Det jeg ville gjort først og fremst er å sjekke om fukten kommer av lekkasje eller akkumulert fukt på innsiden. Er det sistnevnte så behøver det ikke bli så dyrt.