12,247
5
6
tapt skjøte - noe risiko???
85
Norge
5
hei, vi har nylig kjøpt leilighet, men fikk ikke skjøte tilsendt oss. Megler mener at skjøtet er tapt i posten. Det som sjokkerte oss er at tapt skjøte ikke kan gjenskaffes ifølge Statenskartverk. Vi lurer på derfor hva en tapt skjøte egentlig innebærer for oss: den er tinglyst allerede og megler mener den er da ingen betydning. Men alle bolig kjøper i landet får tilsendt skjøte etter tinglysningen. Det må da være en grunn til dette. Vi er så forvirret og håper at noen kan hjelpe oss vedr. hva skjøte skal brukes til i fremtiden, eventuelt hva slags risiko den innebærer dersom vi ikke har skjøte. Tusen takk så mye.
Dette kan du gjøre ved å ringe til din lokale namsmannsmyndighet.
Papiret i seg selv har liten verdi, så lenge ting er registrert korrekt i offentlige registre.
Du kan få et nytts krevet ut men da heter det utskrift men har samme opplysninger. Koster vel et par hundre mener jeg å huske.
Det står egentlig bare navn på eier og gnr/bnr.
Jeg har jobbet i tingretten med nettopp tinglysning før det ble sentralisert i Hønefoss. Jeg må jo bare spørre hva du skal med skjøte? Kjekt å ha kanskje, men som de andre sier så er det ikke så farlig om du ikke har en kopi. Det ligger en kopi på arkivet i Hønefoss som det er mulig å bestille en kopi av, men er det virkelig nødvendig?? Du kan også bestille en "bekreftet utskrift" av grunnboken her vil det komme frem det som er tinglyst på eiendommen din, det vil si gårds- og bruksnummer, hjemmelshaver, heftelser (pant og panthaver), servitutter osv. Dersom det bare er en bekreftelse på hjemmelsovergangen du er ute etter, er det fulstendig mulig å ta en telefon til Statenskartverk
tlf: 32 11 88 00 mellom kl. 08.00-14.oo å spørre dem så får du dette opplyst. :)
MVH T. Ø
Spørsmål: Er det bare skjøte som er borte - eller også pantedokument? Pantedokument er mer trøblete, da må det foretas offentlig publisering mv (
Hvis de nekter dette, hadde jeg kontaktet daglig leder/bevillingshaver, deretter vil det være en sak for Finanstilsynet.
NB! Det heter ikke lenger grunnbok - nå er det matrikkel som gjelder.