174    7    0  

Tegning og søknads veiledning for medlemmer av byggebolig (og andre).

jaf
 6,305     tromsø     0
Hadde det vært en ide å laget en "bank" der en kunne hentet ut tegninger og vedlegg av som innehold det som en sendte til kommunen. Selvtegnede og godkjente prosjekter.

Da kan andre gå inn og se hva som er tegnet og godkjent. Dato og hva som er viktig. Det som ligger i tråden må være uten copyright og til fritt bruk for bb brukere ( og andre ). 

En byggesøknad kan være på 25 sider og en blir lett forvirret. Det er enkelt og samtidig litt stressende. 

   #1
 825     Oslo     0
Mitt inntrykk er at de fleste her foretrekker å være anonyme. Tegninger i en byggesak inneholder som regel adresse eller gårds- og bruksnummer som gjør det lett å identifisere tiltakshavere.
jaf
  (trådstarter)
   #2
 6,305     tromsø     0
En kan legge inn tegninger på for eksempel 5 stk carport i forskjellige størrelser. Med bod på siden, uten bod o.s.v. Material liste. Hva som være med i søknad.

En trenger bare de 4 fasadene på et a4 ark. En trenger ikke legge inn identifiserende detaljer.
wth
   #3
 267     NA     0
Mange kommuner har åpne postlister, noen for alle byggesaker så langt det digitale arkivet rekker. Så akkurat søknadstegninger, søknad o.l. kan du finne hundrevis av eksempler på.

Selv har jeg lett litt etter arbeidstegninger og detlajnivå når man velger arkitekt uten tilknytning til byggmesteren.. så det hadde vært interessant med eksempler på. F.eks. hvor mye løses av tømrer, og hva må de ha detaljert ut, når de ikke har prosjekteringsansvar selv.
Chu
   #4
 63     0
Min arkitekt ble ikke begeistret for at jeg skulle legge ut hustegningene på BB (de har jo opphavsrett). Men tegningene er likevel tilgjengelige gjennom kommunens postlister, så det er absolutt å anbefale å bruke slike kilder. Smile
"Selvtegnet og godkjent" kan være mye rart, det er ingen kvalitetsstempel at noe er godkjent, de betyr bare at ingen opplysninger i søknaden strider med loven.
Det som kunne være interessant er å lese mer om hvordan folk løser dispensasjonen, hvilke argumenter som brukes. Det er ikke rett frem å finne i søknadene selv når disse er åpne for innsyn. Jeg hadde f.eks. en morsom vridning på regelverket når jeg søkte om å rive et søkepliktig uthus på selvbygger reglene, "selvriver" ble det egentlig. Det gikk fint gjennom, sparte mange tusenlapper på å gjøre alt selv. Smile
HSt
   #5
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Jeg var med å skrev en søknad om en garasje en gang der skrev vi at eksisterende garasje vil bli revet etterpå

I vedtaket sto det at riving av eksisterende garasje var ok uten ekstra gebyr, vi hadde egentlig tenkt å rive og så henvise til at vi trodde vi hadde søkt om dette sammen med oppføring av ny garasje hvis kommunen klagde

På hyttetegning brukte jeg kopimaskin og saks og modifiserte eksisterende tegning som gikk en gang i kopimaskinen for å fjerne alle påklistrede modifikasjoner. Ikke veldig proft men hadde det travelt og som nevnt over : så lenger den tilfredsstiller kravene så kan de ikke si så mye på om det ikke er den peneste  tegningen de har fått.
jaf
  (trådstarter)
   #6
 6,305     tromsø     0
En tegning kan bare være et 4a ark og fasader mor nord, sør, øst og vest ? Hadde vært interessant å tegnet et ankes for varig opphold. Ikke selvstendig boenhet. Det må være uten kjøkken , eller bad, for å ikke være selvstendig boenhet. Med lov til å overnatte. Og fått det godkjent og lagt det ut her. Uten opphavsrett. Det beste hadde vært å tegnet de ved hjelp av pc. Da blir tegningene litt skarpere.
Å komme seg gjennom masse regler er også greit å kunne diskutere. 
HSt
   #7
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Du må ha planskisse og plassering på tomt i riktig målestokk i tillegg. Så er det flere steder du må ha dispensasjon for 2 enheter for beboelse, bod pleier å være lettere. Tilbygg er dermed ofte lettere enn annex når en skal bo i det