2 160    2    0  

Tilgivelse og tilatelse

 366     0
Det er lettere å få tilgivelse enn tilatelse er det noe som heter.....

Når dere låner penger til å bygge en bolig, "regner dere med " at budsjettet sprekker med X antall kr, feks 50 000,- slik at dere på en måte ikke synes overskridelser intill 50 tusen over det dere fikk i lån er noen krise. For banken stopper jo ikke byggeprosjektet deres selv om dere sprekker med 50 tusen?

-Eller gjør dere hva dere kan for å holde dere innenfor den summen som banken har gitt dere i lån??

Ja for om "prosjektet" sprekker med 50-80 tusen, så er det vel lettere å få tilgivelse for det, enn å få 80tusen mer i lån før dere begynner.......

Klønete forklart, men håper dere skjønner. Wink

   #1
 174     0
Jeg tror at mange tenker sån av taktiske grunner, og jeg i min uvitenhet regner nesten med at banken regner med at det skal skje.

F.eks. Hvis banken sier at dere kan låne 2 mill. Da tipper jeg at at de beregner et budsjettsprekk på ca 10%, så i prinsippet så kanskje dere egentlig er gode for mer enn det banken sier dere er slik at de kan helgardere seg. Har til dags dato ikke hørt om et husbygger prosjekt som ikke hadde avvik mellom budsjett og regnskap.
   #2
 6     0
Når jeg bygget hus så fikk jeg en go deal med banken ved at de opprettet ett lån på ett par hundre tusen mer enn det jeg trengte samtidig som jeg bare betalte renter på det som jeg faktisk brukte.

Kanksje en god løsning?