133    4    0  

Tomt/ utvikling av eiendom i Bergen

 5     0
KHei dere. 

Jeg har en bebygd eiendommen, like  i underkant av 1,5 mål i Bergen. Eiendom ligger på i ytre fortettiningsone og det har i dag et eldre hus (ikke vernet/fredet) 

Eiendommen ligger i et etablert villaområde, hvor det er relativt få rekkehus. Det er kort vei til det meste, inkludert skoler og barnehager. 

Mitt mål er å utvikle eiendommen, med flere enheter. Helst et terrasert leilighetskompleks på 4-9 enheter, med garasje under bakkeplan.

Men én penere 4-6 mannsbolig, kan også være av interesse. 

Som en god nabo, er jeg opptatt av å ikke ta utsikt fra naboer og planlegger å ha et fortsatt godt forhold til dem rundt meg i framtiden.

Jeg har forstått det slik at unntak til plankrav kan gjelde for eiendom under 1,5 mål fortsatt (paragraf 3.3.1) at vilkår følges.

Er det noen i forumet som har gjort en tilsvarende utbygging? 
 


   #1
 67     0
Hva sier regulerings og kommuneplan? Jeg er ikke kjent med planer i Bergen, men generelt sett vil det du beskriver ofte utløse et plankrav med mindre det er en gammel og utdetaljert plan.
HSt
   #2
 29 912     Lillestrøm kommune     0
Det vanlige er at en må omregulere eiendommen ved så store endringer. Vet om tilfelle der de da fikk rekkefølge vedtak på opparbeiding av en gangvei, en enorm tillegg kostnad. Jeg var med å stoppe en nabo når jeg bodde et annet sted vha reguleringsplan han Prøvde dispensasjon men fikk et endelig nei av fylkesmannen til slutt så går det ut over naboer så har de gode muligheter til å stoppe deg.
TSt
   #3
 10 345     0
Skal bygges flere enheter på en tomt i nabolaget. Her har det vært mange runder før de er i havn. Vi trodde de hadde fått godkjenning men tydeligvis ikke siden de nå har en siste høring uten der naboer etc har anledning til å komme med innspill.
   #4
 665     0
Er i samme kamp selv mot en grisk utbygger/eier. Et flertall flotte eneboliger vil rives og stygge blokker settes opp. Samtlige naboer i god omkrets har levert inn klager fra dag 1.