24 958    10    0  

Total kostnader husbygging

 171     0
Heisann!

Skal bygge i bergen og har lest og hørt at man operer med m2 pris på rundt 18000. Er det noen som har en formening om dette stemmer og hva som ligger under dette??

Er dette regnet med grunnarbeid?
Er det ut fra BOA eller BRA?

Noen andre tips for å lage en grovkalkyle for å vurdere hvor stor man kan bygge og hvor moderne?


   #1
 86     Akershus     0
Jeg tror det er vanskelig å anslå en m2-pris på generelt grunnlag på forhånd.

Mange faktorer spiller inn på hvor dyrt huset ditt blir:

- Hva slags hus er mest aktuelt for deg: Det rimeligste kataloghuset med enkle, men greie tilvalg (for ikke å si ingen tilvalg) eller et arkitekttegnet hus med påkostede materialer, inventar og andre løsninger?
- Skal du gjøre egeninnsats selv? I så fall hvor mye?
- Hvor flink er du med anbudene du sender ut?
- Hva er viktigst for deg, å velge den rimeligste håndverkeren eller den mest seriøse? (hva som blir billigst til slutt kan jo selvsagt diskuteres..)
- Hva inkluderer du i budsjettet ditt? (Ferdig opparbeidet tomt med asfalt/belegningsstein og dobbeltgarasje, møblerog finansieringskostnader eller ingen av delene..)
- Noen nevnt, noen glemt.

Med dette som utgangspunkt tror (og håper) jeg at det er mulig å ende opp med en m2-pris både lavere og høyere enn 18000 kr pr m2, regnet av bruttoarealet, inkludert grunnarbeid.

Noen interessante opplysninger kan du kanskje finne under tråden "økonomi, jus og byggesøknad". Et godt regnskap på et kataloghus finner du i innlegget "Dette kostet det å bygge i 2007/2008". Der er det også regnet litt på priser pr m2..

Min erfaring tilsier også at det er vanskelig å sette opp et realistisk budsjett før man begynner å få håndfaste beløp å forholde seg til (les: begynner å få inn tilbud..)

Lykke til..
Signatur
   #2
 150     Hordaland     0
Vi har planer om å bygge utenfor Bergen og ser at kostnaden med å bygge hus i 2008 til nå i 2009 er horibel. Etter økning i materialer og lønnskostnader + de nye kravene at alle skal bygge lavenergi boliger, så har hus vi fikk pris på ifjor til nå når vi får oppdatert tilbudene så har de steget med 500 tusen enkelt av de. Bygge sett har steget med 300 tusen og så kommer byggingen i tillegg.
   #3
 1 027     0
Bygge sett har steget med 300 tusen og så kommer byggingen i tillegg.


DA benytter leverandør seg av sjansen til å legge på litt ekstra, for "vårt" hus , omtegnet BlåBolig Stilo ( ca 160m2 BRA), skiller det 76400kr på byggesettet mellom Tek97 og Tek07.
   #4
 4 148     Oslo Vest     0
Dessverre er det slik at vi som selger hus også merker at prisene går opp siden myndighetene setter strengere krav. Våre kostnader stiger tilsvarende. Men det man skal være klar over er at hus etter ny TEK på sikt vil bruke mindre energi, slik at den økte kostnaden vil være inntjent i løpet av noen år, hvor mange er avhengig av mange faktorer.

Men generelt er min erfaring at de husene som bygges etter TEK07 har en høyere verdi enn de som bygges iht gammel TEK, spesielt fordi man i fremtiden vil ha et enda større fokus på energibruk.
Signatur
   #5
 708     Buskerud     0

Vi har planer om å bygge utenfor Bergen og ser at kostnaden med å bygge hus i 2008 til nå i 2009 er horibel. Etter økning i materialer og lønnskostnader + de nye kravene at alle skal bygge lavenergi boliger, så har hus vi fikk pris på ifjor til nå når vi får oppdatert tilbudene så har de steget med 500 tusen enkelt av de. Bygge sett har steget med 300 tusen og så kommer byggingen i tillegg.


her er det noen som prøver å sko seg på folks uvitenhet ang. priser. latterlig å heve prisen med en halv mill. for ekstra glava, lekting og litt dyrere vinduer. greit at det koster litt om en må ha varmegjennvinning også, vet ikke om det er krav? men nekter å tro at det er reelle kostnader
   #6
 4 148     Oslo Vest     0
Vanskelig å si en standardpris på hva det vil koste ekstra etter ny TEK, men for mer isolasjon, bedre vinduer, balansert ventilasjon mm vil jeg tro at prisen for et nøkkelferdig hus vil stige med fra og med kr. 100.000,- og oppover. Jeg synser nå så ta tallene for det de er. Vi har hele tiden priset husene etter ny TEK så jeg har ikke priser fra gammel TEK.
Signatur
   #7
 3 955     0her er det noen som prøver å sko seg på folks uvitenhet ang. priser. latterlig å heve prisen med en halv mill. for ekstra glava, lekting og litt dyrere vinduer. greit at det koster litt om en må ha varmegjennvinning også, vet ikke om det er krav? men nekter å tro at det er reelle kostnaderEn kammerat av meg bruker av og til ett ordtak som sier: Det er umulig å vinne en diskusjon mot en uvitende...

Det er som du sier ikke mye mer det koster for 5-10 cm ekstra med glava og litt dyrere vindu. MEN .... når du tar med at ett hus skal være pottetett og hvor mye arbeid det koster, i tillegg til varmegjenvinningsanlegg (som det er krav om) og skikkelig ventilasjonssystem (noe som veldig få hadde med i sine leveranser tidligere), blir det MYE dyrere enn før....

Jeg synes 500' høres ekstremt mye ut, men det kommer litt an på hva som var med tidligere også. Har hørt mange som har sløyfet vindsperre, fuging av vindu m.m tidligere, og de vil nå oppleve at prisene fyker i været...

Jeg driver nå å oppfører en ny bolig etter TEK07 kravene til tetthet. Vi har gått gjennom dette med kunde, selger og byggeleder for å komme frem til en løsning som gir ett tettnok bygg - og det er stor forskjell til hva som har vært tilfellet før.
Ett eksempel på dette er Brettex'n vi alltid har benyttet. Nå skal denne fuges i HVER skjøt med asfaltlim eller LM-lim. Tidligere holdt det med sløyfelekter, men dette er ikke tilfelle lenger. Vi regner med ca 3-4 kartonger med lim bare til dette, og minst 7 timer ekstraarbeid. Dette utgjør ca 4000,- KUN på limingen av skjøtene......

Tar du med at brettex'n også skal legges rundt takutstikket og fuges inne på veggen over vindsperren, for så å klemmes med klemlist spesielt til Brettex, går det nye 4000,- på dette. Dette er småbeløp, men når man får 25-30 slike operasjoner på ett hus - kun for å få det tett, vil det selvfølgelig medføre at prisen øker bra mye ....
Dersom en leverandør ikke har hatt med ventilasjon tidligere, vil dette også medføre en brutal ekstrakostnad. Sist jeg monterte ventilasjon i en ny større enebolig tok det meg ca 45 timer - pluss noen timer ekstra for ventilasjonen på kjøkkenvifta .. i tillegg kommer kostnadene til materialene ...

   #8
 2     ringerike     0
Noen som har bygget et lite og nøkternt hus for under 1,5 mill?
(Tomt/grunnarbeidet, garasje, hage og diverse regnes ikke med)
   #10
 4     Salten     0

Noen som har bygget et lite og nøkternt hus for under 1,5 mill?
(Tomt/grunnarbeidet, garasje, hage og diverse regnes ikke med)


Hei
Tror det går relativt greit å få det til, men da tror jeg at du må ta styringen
over prosjektet selv i tillegg må du gjøre litt selv (maling,rydding.....) . Lurte selv på det samme før jeg begynte (her akkurat begynt å grave)
å det som jeg ser er at det dramatiske forskjeller på prisene.
Det vi skal bygge er ett hus på ca 230 m2 130 i grunnflate, med ett tak løft.
Hadde selv en drøm om å holde meg under 1,5 men har oppgradert så slik det ser ut nå
ligger vi vel an til rundt 2. Fikk pris på ett byggesett på 1,3(de som solgte disse husene estimerte, at ferdig så ville vi lande på rundt 3) . Ett litt større hus som jeg fikk tegnet kom på ca 700000 da har jeg tatt med alt som lå i byggesettet i tillegg kommer de timene ekstra som snekkeren må ha beregnet til under 100000. totalt så er det 500000 i diff.
Var også i kontakt med ett firma når byggesøknaden skulle leveres for å høre hvor mye de skulle ha for å søke for meg, den prossesen skulle de ha ca 30000 kr for. Byggmesteren som jeg valgte gjorde det for å få jobben. Har fått fast pris, byggmester med godt rykte.
Det som driver kostnader er vinkler, takløft, karnapper.
Så hvis du er bevisst på kostnadene så tror jeg du får det til.