19,549    45    0  

Banken krever vi flytter alle våre avtaler til de for å VURDERE saken vår

 22     0
Har noen spørsmål i den henseende. Men først litt historikk :
På våren fikk vi tilsagn på byggelån i forbindelse med bygging av ny bolig. Vi var da så uheldig at vi måtte bytte totallevandør av huset, og måtte derfor utsette prosessen videre med banken til vi hadde funnet en ny. Dette fant vi så for 3 uker siden, - og sendte da mail til banken, at vi nå var klare igjen. Vi fikk da beskjed om at nå måtte saken vurderes på nytt som en ny sak og at vi måtte flytte alle våre konti til de for at de i det hele tatt ville vurdere saken på nytt. Er dette vanlig praksis ?? Det skal sies, at vi er ganske misfornøyd med vår saksbehandler i banken. Har bedt om flere møter med henne, men hun sier at det ikke er noen vits i. Så all kommunikasjon med henne foregår via mail, og hun svarer ikke på noe av det vi spør om, men durrer bare på med sitt, og referer hele tiden til banksjefen, men vil ikke møte oss. ER dette vanlig praksis og ???
Er ganske fortvilet !! Noen som har noen gode råd ??

   #2
 22,342     Akershus     0
Bytt bank eller få snakke med banksjefen. Jeg byttet bank pga ubrukelig service.
   #3
 827     Kongsberg     0
Tydelig at denne banken (i allefall saksbehandleren) glemmer at de selger en tjeneste og at du er kunden. Virker som de drømmer seg tilbake til tiden man som kunde måtte komme "med lua i hånda" om man skulle få utrettet noe i banken.

Jeg ville som tidligere forslått bedt om en prat med banksjefen og samtidig evaluert andre banker.
Signatur
   #5
 317     0
Be om å få snakke med banksjefen og forklar saken for denne og gjør dem samtidig oppmerksom på at dersom tingenes tilstand ikke brått blir bedre kommer du til å bytte bank. Slik oppførsel som du nevner i første innlegg er slettes ikke normal oppførsel, og slik du fremstiller det neppe noe banksjefen ønsker. Samtidig må du spørre deg selv om det er en slik bankforbindelse du vil forholde deg til de neste 20 - 25 år? Jeg ville forlangt et møte med nevnte banksjef og dersom ikke denne la seg helt flat og beklaget ville jeg sporenstreks byttet til en annen. Det er slutt på tiden da man sto med lua i hånden og ba så aller nådigst om et lite lån..... eller?

   #6
 2,326     Trondheim     0
Enkel konlusjon, prøv annen bank. Denne skal jo begynne helt på nytt uansett, så intet å tape på ny bank. Ny saksbehandler blir det også da.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 22     0
1000 takk dere :)
Det er jo nettopp det vi har tenkt og, - men vi opplever at det ikke er så enkelt å bytte bank i en prosess hvor vi går i byggeplaner. Har vært i kontakt med 5 andre banker, og de vil ikke tilby oss byggelån Sad Vi har fått tilsagn på lån fra Husbanken, når huset står ferdig, og har prøvd både å nevne det , og ikke nevne det for bankene.
Vi står nå mellom veden og barken : Ingen bank vil gi oss byggelån, når husbanken er inne i bildet, og ingen vil gi oss langsiktig lån om ikke vi er kunder hos de fra før. Sikkerheten vår er god nok sier de. Takst av tont er 1 mill over det vi skylder , og regner med en fortjeneste på 1 mill på salg av nåværende bolig ( ifht takst ).
Uff, dette ble dessverre også et langt innlegg.
Har noen av dere noen erfaringer som kan være oss til nytte ??
1000 takk på forhånd

  (trådstarter)
   #9
 22     0
Jeg blir gjerne totalkunde, men med den saksbehandler vi har frykter vi vel egentlig at vi får flyttet alle våre avtaler, for så bare å få et avslag. Og egentlig har vi jo slett ikke lyst å bli i den banken, men ettersom vi ikke får byggelån andre steder heller, har vi ikke noe annet valg enn å håpe på at hun sier ja. Syns også det er litt rart at det med å flytte alt ikke var noe issue da vi fikk tilsagn i våres fra henne. Vi kan ikke risikere å brenne broen til henne og evt byggelån, ved å true med å bytte til en annen bank, når ikke noen annen bank vil hjelpe oss.
  (trådstarter)
   #10
 22     0
Tenker vel at hennes nye trekk er at vi må ha en ny takst på vår nåværende bolig og en ny forhåndstakst igjen, da den vi fikk lagd rundt påske jo er over et halvt år gammel.
Men èn krøll til fra hennes side, så har vi nok ikke annet valg enn å forlange et møte med banksjefen, som flere her har forslått.