127    2    0  

Finasiering renovering.

LGB
 2     0
Hvordan er det å få lån til renovering etter man har kjøpt ett oppussingsprosjekt? Tenker å starte renovering kjapt etter kjøp evt. Vi har pr dags dato nok egenkap til å kjøpe ett oppussingsprosjekt. Vi har også inntekten til å betjene ett passe stort lån, men somsagt mangler vi en del egenkap.

Nå har det seg slik at huset som er til salgs ligger i det området vi har sett oss, men langt under pris ifht andre hus i området rett og slett for at det er ett dårlig vedlikeholdt hus fra 1980.

Skal selvfølgelig høre med banken vår, men greit å høre erfaringer. 

   #1
 206     Oslo     1
Det heter seg at man skal ha 15% egenkapital ved boligkjøp, men banken kan visstnok fravike dette i noen prosent av tilfellene. Tror også man kan ha kausjonist som står til sikkerhet for manglende egenkapital om dere f. eks har foreldre med egenkapital i bolig.

I tillegg må man ta hensyn til at man ikke får boliglån på mer enn 5x inntekt og at gjeldsgraden må være under 5. Gjeldsgrad er summen av all gjeld (boliglån, billån, studiegjeld, kredittkortrammer (selv om kortene står i 0)) delt på deres kombinerte inntekt. Har man 2,5M i gjeld og tjener 500.000 får man ikke mer lån.

Vi kjøpte et oppussingsobjekt i fjor. Dette kostet et lite stykke under hvor mye finansieringsbeviset vårt var på (aka maks av hva vi kunne få låne). Da vi fikk tilslaget på boligen pratet vi med banken og la frem et budsjett med litt cirkapriser på hva vi ønsket å gjøre. Da ordnet banken det slik at kjøpesummen ble satt inn på meglerfirmaet sin konto og det overskytende ble utbetalt til vår konto. Så i prinsippet kunne vi brukt disse pengene på hva vi ville.

Er dere litt i gråsonen for om dere tror dere får nok lån ville jeg nok booket et fysisk/digital møte med en rådgiver i stedet for å plotte inn info på en nettbasert tjeneste.
LGB
  (trådstarter)
   #2
 2     0
akk for svar. Ja, vet om låneregelen 🙂 Og vi havner ganske langt under x5. Da har jeg gått ut i fra at renoveringen vil koste rundt 1,5-2 mill 🙂

Vi kunne selvsagt spart i noen år til, å kjøpt ett mye dyrere i hus det området. Men etter å ha regnet på det tror jeg vi nok vil spare en del på å renovere. Vi har ikke så mye erfaringer selv, men har familie som er ganske flinke når det gjelder oppussing. Svigerfar driver også selv med renovering av bygg, og har byggekonto hos noen butikker som selger det man trenger til oppussing og renovering, så får en del rabatter der også.

Det som definitivt vil koste oss mest er eletriker og rørlegger, mesteparten utenom det ordner vi selv med god hjelp.