13,349    5    0  

Husbankfinansiering - lønner det seg?

my
 28     0
Vi tenker egentlig å bygge slik at vi får husbankfinansiering. Men det er jo mange krav å tilfredstille da.. Blant annet bedre isolering med tjukkere vinduer osv. Og det blir jo dyere. Er det nen som har regna på det om det om det egentlig lønner seg? Har et budsjett på 3,5 uten tomt.

   #1
 869     0
Ja, klart det lønner seg. På huset mitt så er ekstrautgiftene for å stille kravene ca 30 000. Lånet blir 1600 kr billigere i mnd enn om eg hadde det i den vanlege banken min. I husbanken har du moglegheita til å binde renta på 2,6 i 20 år. Det er billig.
Signatur
   #2
 445     Drøbak     0
Det kommer an på mange ting, blant annet hva slags andre finasieringstilbud man har...

Hvis du ellers bare kan få boliglån gjennom en vanlig bank, så ville det sannsynligvis lett lønne seg. Du kan bruke en lånekalkulator på internett for å regne ut hva de totale kostnader ved et lån med forskjellige lånekostnader. Renter i husbanken vil ofte ligge cirka 1 prosentpoeng under boligrenter andre steder.

Det finnes unntak for om det vil lønne seg. Hvis du har mulighet for lån gjennom Staten pensjonskasse eller lignende gubstige tilbud, vil det bare være interessant hvis du ønsker å ha fastrente. Og fastrente lønner seg egentlig bare hvis du ønsker eller trenger 'forsikring' mot at rentene går betydelig høyere.   #3
 869     0
Helt enig. Jeg kan få lån i SP, men bare 1,7 mill. Der får jeg ikke bundet renten, og jeg er en av de som må ha forutsigbarhet.

Signatur
   #4
 1,019     Rogaland     0
Når kom husbanken med slike krav? Jeg fikk husbanklån nå i høst på et vanlig TEK07 hus på 300kvm. Kravene til husbanken var betalingsevne, universell utforming og energikrav. Dette kune et standard Boligpartnerhus tilfredstille uten problem. Jeg fikk innvilget søknad sommeren 2011.
Signatur
   #5
 869     0
Da tilfredsstiller Boligpartner kravene da, ikke alle som gjør det.
Signatur