262    1    2  

Hvordan låne til leilighet + oppussing?

 12     0
Hei, har i lengre tid vert interessert i å kjøpe meg en leilighet.
Her jeg bor ligger prisen for en 3 roms andelsleilighet på rundt 70kvm stort sett på rundt 2.5m med fellesutgifter på 3-4 tusen i mnd.
Dette da for leiligheter som gjerne presanteres som "svært pent oppusset" selv om den er eldre og kun er gjort enkel overflatebehandling i.
Oppussingsobjekter derimot ligger på rundt 2 milioner.
Jeg har selv 400 tusen i egenkapital og dette vil ikke være nok til å kjøpe en leilighet til 2.5 mill. Jeg er derfor på utkikk etter et oppussingsobjekt. Jeg jobber selv som håndtverker og vil foreta all oppussing for egen kappe. Er rimelig nevenyttig av meg så alt utenom rør og elektro gjør jeg selv. Membran legger jeg godkjent via jobben. Det elektriske får jeg til nærmere innkjøpspris og jobben blir gjort av venner til en billig penge med dokumentasjon. Samme gjelder for rør.

Det hele bunner i at jeg ikke er interessert i å betale 500 tusen mer for noe som bare er helt greit, kontra at jeg bruker 2-300 tusen og får en helt ny leilighet. Som jeg igjen vil få en bedre takst på.

Så kommer feltet med bank og lån.
Banken krever 15% i egenkapital. Og hvis jeg da skulle kjøpt meg en leilighet til la oss si 2 mill etter omkostninger sitter jeg bare igjen med 100 tusen til oppussing. Alt for lite.
Hvordan skal jeg da finansiere oppussingen? Kan jeg på en eller annen måte legge et forbrukslån inn i boliglånet? Eller få brukt deler av egenkapitalen på oppussing? Noe anderledes om jeg får en leilighet til f.eks 1,7?
Må si jeg er helt grønn på området. Har forsåvidt vært i banken uten å bli så mye klokere, så føler det blir enklere å forhøre meg her selv om det såklart er veldig individuelt dette med bank og lån. Men greit om dere har noen pekepinner.

Noen som har noen forslag til hvordan dette kan løses?
Lar det seg i det heletatt gjøre?

   #1
 5 333     Tromsø     2
Flytt inn i en litt shabby leilighet. Den er sikkert beboelig, det har sannsynligvis bodd noen der. Ikke gjør noe det første året, men spar penger til oppussing, og ta et rom av gangen etterhvert som du har tjent og spart opp penger.

I et stigende marked kan du dessuten få en ny høyere takst etter et år eller to, og få større lån med sikkerhet i samme bolig. Da har du fort noen hundre tusen til oppussing.
Signatur