9,986    16    0  

Ekstra nedbetaling på lån

 76     0
I nettbanken er det oversikt over de kontoer jeg disponerer, feks brukskonto og sparekonto.  Kontoen for lån står jo i minus......
Er det mulig å innbetale feks 10 tusen inn på denne lånekontoen? Altså legge inn beløpet som en vanlig regning i nettbanken til meg selv? Eller må jeg snakke med banken først?  Jeg ønsker ikke å innbetale fast ekstra hver mnd men sånn i ny og ne når jeg har penger.

Vil banken tjene mer på meg om jeg heller legger inn et ekstra fast trekk på lånet hver mnd?

   #1
 785     Vestfold     0
Med mindre du har lån med fast rente skal det gå helt fint. Banken vil tjene mindre penger på deg om du betaler ned lånet fortere. Hvis du har avtale med banken om fastrente så snakk med banken.
  (trådstarter)
   #2
 76     0
For lenge siden så nevnte jeg dette for banken.  Da sa de at jeg måtte si fra til dem først slik at de skulle gjøre det for meg.  De måtte slå inn noen koder for å få til dette sa de den gangen. 
hro
   #3
 1,574     Trondheim     0
Kort og greit - det de gjør, er å lage en ny nedbetalingsplan for deg. I følge gjeldbrevet du har, skal det være en nedbetalingsplan som beskriver hvor mye som er avdrag og hvor mye som er renter.

Avvik fra denne utløser krav om revidert nedbetalingsplan.
Signatur
   #4
 615     Øvre Eiker     0
Avhenger litt av hvilken bank det er. Den jeg bruker nå er det bare å betale til lånekontoen som hvilken som helst regning med melding. I en tidligere bank måtte jeg betale til en spesiell konto og oppgi kontonummeret til lånekontoen i meldingsfeltet. Du kan prøve å betale et lite beløp til lånekontoen og se hva som skjer. Eller du kan lete rundt på websidene til banken din. Eller spørre noen i banken.

Jeg mener bankene er lovpålagt å la kundene betale fortere ned på lånet enn betalingsplanen tilsier nå, så du trenger ingen ny nedbetalingsplan. Før jeg fikk automatisk trekk stod det noe sånt som "Vi er pålagt å informere om at du når som helst kan nedbetale lånet helt eller delvis" på fakturaene.
   #5
 24,746     Akershus     0
Vi hadde langt annuitetslån. Betalte ned fortere. Det førte til at det faste annuitetsbeløpet stod fast, men fordelingen mellom renter og avdrag endret seg og lånet avsluttet tidligere.

Raskere nedbetaling var avtalt med banken
Signatur
   #6
 2,794     0
Betalte inn ca. 200.000 ekstra (full BSU+opptjente renter) på annuitetslån i Danske Bank for et par år siden, uten noen ekstra melding eller avtale. Ganske lenge etterpå (tror det var etter neste årsskifte, altså januar 2013, når nedbetalingen skjedde i januar/februar 2012) justerte de terminbeløpet kraftig ned for å samsvare med avtalt løpetid. Ikke noe problem å kontakte dem og be om å få det endret tilbake, slik at jeg fikk kortere løpetid, men hos dem ble terminbeløpet tydeligvis beregnet automatisk ut fra restgjeld, rentesats og resterende løpetid, ved hver "årsavslutning".
   #7
 24,746     Akershus     0
Husker trolig feil. Var nok slik her også. Så blander jeg sammen med at nedbetalingen min skjedde med samme beløp mao defacto kortere og kortere restløpetid.
Signatur

   #8
 1,519     Akershus     0
Vi foretok en ekstra nedbetaling ifm overføring av deler av lånet til SPK. Da syntes banken det var greit å beholde terminbeløpet og justere løpetiden. Det syntes jeg ble litt voldsomt. Koster noen hundrelapper å endre parameterene i vår bank.
   #9
 615     Øvre Eiker     0
I den banken jeg bruker er det løpetiden som blir kutta når jeg betaler ekstra, så det varierer tydeligvis mellom bankene. Men hvis jeg betaler ekstra like før et forfall så blir den automatiske betalingen kutta tilsvarende, så jeg passer på å gjøre ekstrabetalingene mellom forfall som er 12. og slutten av måneden.
   #10
 3,277     I huset mitt     0
Jeg beholdt også terminbeløpene etter en extra innbetaling på lånet, løpetiden gikk bra ned og det samme gikk totalt lånebeløp med renter.  8)

Ga banken beskjed om å trekke den extra nedbetalingen. Sa ifra om å beholde terminbeløp, usikker på hva standarden er om man ikke sier ifra om det.