3 958    3    0  

Kom. startslån og flytting av dette til ny bolig.

 1     0
Hei ! Er det noen som kan hjelpe meg, Fikk ett startslån av kom. (Husbanken) for 4 år siden. Og kjøpte da en leil. (med tillegg på 270 000,- kr. i hjelp fra fam., for å få kjøpt noe) Nå vil jeg såå svært gj. få flyttet hjemover til nabokom. som jeg er oppvokst i. Og derfor selge leil.og få kjøpt noe nytt der. Er det noen som vet om man kan få flyttet med seg lånet man har fått (på 25 år) Fikk ett lån på 900 000,- + noe tilskudd når jeg kjøpte her, og har bet. punktlig ned på lånet mitt i disse årene. Jeg har søkt og søkt.... Ville blitt så kjempe GLAD og hjertelig takknemlig hvis noen kunne ha hjulpet meg !

   #2
 19     0
Hei Maj Britt.
Når en eiendom selges MÅ all gjeld som har sikkerhet i denne slettes. Dette fordi ny eier skal ta over en gjeldfri bolig. Kjøper betaler inn hele kjøpesummen til megler eller advokat som håndteres oppgjøret, denne bruker da disse pengene til å slette de lån du har på boligen før de overfører resten til deg ( trekker ut sitt honorar også fra disse pengene ).

Du må derfor søke om lån på nytt for den nye boligen. Når det gjelder kommunale startlån, så må du som nevt over av Krika9, søke i den kommunen du ønsker å bosette deg. Denne type lån flyttes ikke over kommunegrensene.

Mvh Julianne
Signatur
   #3
 194     Søgne     0
Stemmer det, gammelt startlån må betales inn i sin helhet, og man må søke om nytt startlån. Det er svært sjelden at en person får innvilget startlån 2 ganger, så jeg ville ikke satsa på det.
Signatur