384    5    4  

Lån

 2     0
Hei sann.

Jeg tenker og kjøpe ferdig hus og lurer på et par ting. Mann må ha byggelån?
Jeg har fått finansieringsbevis bolig lån på 4 mil. Jeg har lyst og kjøpe et nøkkelferdig hus og da lurer jeg på om jeg ikke får brukt dette til og kjøpe dette ferdig huset å sette på grunnmuren?

Håper på svar, Tusen takk.

Mvh Thomas Andersennes

HSt
   #1
 31 618     Lillestrøm kommune     1
Du har ingen/redusert sikkerhet mens huset oppføres derfor pleier en ikke å kunne bruke et standard boliglån til å finansiere oppsetting av et hus. Kjøper du derimot et ferdig oppsatt hus så er det ikke noe problem.

Det vanlige er derfor at de gir byggelån med høyere rente og mer gebyrer men også oppfølging så dere ikke betaler mer enn dere har fått levert for.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Ok Tusen takk Smile

Skal gå inn og prøve og lese enda mere om dette.

Mvh Thomas andersennes gulluksen
   #3
 22 645     Akershus     1
Byggesak i gamle dager:

Fikk rimelig tomt.
Planla hus, gikk til bank og presenterte prosjektet med kostnad og verdivurdering. Fikk lånetilsagn på lån på ferdig hus.
Gikk til lokal sparebank og fikk byggelån.

Begynte å bygge og brukte opp mesteparten av egenkapital
Fortsatte byggingen. Nå ved å presentere fakturaer for byggelånbank. Aktivt byggelån økte etter som utbetalingene økte og verdien av prosjektet økte.

Ferdig bygg, byggelånet konvertert til endelig lån.I byggetiden er bankens risiko større fordi et halvferdig prosjekt er vanskelig å selge. Derfor høyere rente.

Endelig lån kan deles i 1. Prioritet, 2. pr, 3. pr/topplån. Økende risiko for banken -> høyere rente.

Lån kan være serielån eller annuitetslån.

Serielån: Du betaler like stort avdrag hver mnd, men renter av restlånet til enhver tid. Mao, betalingen går ned over tid.
Annuitetslån: Du betaler like mye hele lånets løpetid. Dvs at de første årene betaler du nesten bare renter og lite i avdrag. Tilsvarer at lånet i starten tilsvarer et serielån med ekstrem lang nedbetalingstid.

Fordel kan være annuitetslån med lengst mukig løpetid og ingen gebyrer ved ekstra innbetalinger. Da har du maksimal frihet om det er noe som kommer på en mnd, men vær obs på at annuitetslån er dyrere enn serielån om du betaler etter nedbetalingsplan. Det fordi du betaler avdrag senere.
Signatur
   #4
 3 462     Asker     1
Å bygge hus gir ofte annen ramme også. Min bank vil ikke låne meg 5xinntekt f.eks, da de må ha mer rom for endring i prosjektet, så rammen ligger et sted på 4 tallet. 10-15% er lagt inn som uforutsette utgifter på toppen av budsjett. Renteutgifter på ca 100k. De gir meg uproblematisk 5x inntekt til et vanlig lån på meg og min kone. Å jobbe med banken er et prosjekt i seg selv. Renten blir nok 6-7% ca
Signatur