267    8    2  

Lån til bygg under oppføring

 6     0
Hei,


Vi har fått tilbud om et lån i SPV som de kaller for "lån til bygg under oppføring". 
Banken skriver følgende om produktet:

" Som jeg nevnte i vår telefonsamtale, så finnes det nå 2 produkter som ivaretar dette med oppføring av bolig. Den ene er det gode, tradisjonelle «byggelånet» med relativ høy rente, samt provisjon m.m. Alternativet til dette er et relativt nytt produkt som heter «bygg under oppføring».
Sistnevntes produkt er langt rimeligere, men er da begrenset til maks 5 uttak fra «kreditten» ila. oppføringen av boligen. Det betyr at alt som kommer utenom aktuelle 5 «fakturaer» må betales via egenkapital.
Aktuelt produkt brukes i sammenheng med store, solide aktører som kan stå for «hele» kontrakten, med unntak av det som evt. planlegges utenom ved hjelp av egenkapital. 

Byggelånet har 6,15% i rente; hvorav bygg under oppføring har 2,75%.
Det er en provisjon på 0,33% på byggelånet, og ingen provisjon på bygg under oppføringslånet.
Vedr. vanlig byggelån må man skrive avtale med en bygg kontrollør som også tar en bit av kaken, noe man ikke trener med det andre produktet. Her trengs det kun en «forhåndsgodkjent takst» av en kjent takstmann. "


Har hatt ordinært byggelån tidligere og sett hvor mye penger som går ut i renter, så vi er veldig interesserte i å få til et slikt lån. Problemet er at vi opplever for tiden dårlig kundebehandling, og ønsker i utgangspunktet ikke å bruke SPV. Lurer derfor på om noen kjenner til noen andre banker som tilbyr dette lånet. Finner lite ved å google.

   #1
 38     0
6,15% rente på byggelånet?
Ville reforhandlet litt på den. Vi har vanlig byggelån med 2,5% rente, og ubegrenset med fakturabetslinger.

  (trådstarter)
   #8
 6     0
Da har vi fått tilbud om lån via SSF.
Sparer en god del her ser vi.
Igjen takk for tips 😊