2 605    3    0  

Midlertidig brukstillatelse til utleiedel og byggelån

 55     0
Hei,

Vi er i planleggingsfasen og forsøker å kartlegge hvordan vi kan gjøre byggelånet rimeligst mulig.

Ettersom det er mye egeninnsats her, så blir prosessen slik at vi ønsker å ferdigstille utleiedelen i underetasjen først og flytte inn der mens vi gjør ferdig resterende i hoveddelen av huset for å bl.a. slippe leiekostnader.

Tanken er da å søke om midlertidig brukstillatelse når leiligheten er innflyttbar, gjøre om byggelånet til et boliglån, ferdigstille hoveddelen av huset og flytte inn der og til slutt leie ut utleiedelen. Lar det seg gjøre å få brukstillatelse tidlig på huset ved å gjøre ferdig leiligheten først, eller er dette optimistisk?

Takk for alle svar.

   #1
 2 018     Strømmen     0
Siden man i 2012 innførte egne hus nr på bi-leilighet, skulle det være
uproblematisk å få midlertidig brukstillatelse på den delen...
Om du får konvertert byggelånet er en annen sak...
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 55     0
Ok, takk for svaret!

Spørsmålet er da om banken vil godta å gå vekk ifra et byggelån og over på et vanlig boliglån når det fortsatt gjenstår en del på hoveddelen av huset. Jeg ser kanskje for meg at sålenge vi har kalkulert kostnadene og har oversikt i budsjettet, så vil de kanskje godta det? Noen tanker om det?
   #3
 813     Østfold     0
Jeg gjorde det på mine utleie enheter. Så det er ikke noe problem å få brukstillatelse, om du får konvertert lånet er jeg ikke sikker på. Hadde ikke byggelån når jeg bygde.
Signatur